Peter Bonde fortsætter som assistent

DBU har forlænget aftalen med Peter Bonde som assistenttræner for landstræner Morten Olsen med to år frem til og med EM-slutrunden i Frankrig i sommeren 2016.

Peter Bonde vil også i de kommende to instruere landsholdsspillere som Leon Andreasen her under Danmarks seneste VM-kvalifikationskamp mod Malta. Foto: www.fodboldbilleder.dk


DBU har forlænget aftalen med Peter Bonde som assistenttræner for A-landsholdet for yderligere to år.

Peter Bonde tiltrådte som assistenttræner efter Keld Bordinggaard i sommeren 2006, da sidstnævnte overtog ansvaret for talenterne på U21-landsholdet, og har siden fået forlænget sine aftaler som led i DBU’s kontraktforlængelser med Morten Olsen.

”Vi har et rigtigt spændende hold. Vi var godt nok gennem en hård kvalifikationsturnering sidst, og det er da et alvorligt bump på vejen, at vi ikke var dygtige nok til at komme med til VM-slutrunden til sommer. Men når det er sagt, så kom vi fornuftigt ud af kvalifikationsturneringen, fordi vi har nogle talentfulde spillere allerede nu og nogle meget spændende spillere på vej, og det arbejde ser jeg meget frem til fortsat at være en del af. Og ingen tvivl om, at målsætningen hedder EM-slutrunden i Frankrig om to år,” fortæller Peter Bonde.

Aftalen er forhandlet på plads af elitechef John Helt efter indstilling fra landstræner Morten Olsen, der dermed kan fortsætte det mangeårige samarbejde med Peter Bonde i sit team.

”Mit samarbejde med Peter (Bonde, red.) er meget berigende, og det er vigtigt for kontinuiteten i vores arbejde med landsholdet, at Peter fortsat er med i gruppen. Han bidrager markant med sine kompetencer og analyser,” udtaler landstræner Morten Olsen.

Peter Bonde vil dermed også fremover indgå i DBU’s Landstrænergruppe bestående af trænerne for herre-landsholdene – Morten Olsen, Peter Bonde, Jess Thorup, Bent Christensen Arensøe, Henrik Clausen, Jan Michaelsen og Per Holm – sammen med træneruddannelseskonsulent Peter Rudbæk og elitechef John Helt, hvor landsholdenes sportslige målsætninger, udfordringer og indsatsområder løbende drøftes.

Headhuntet fra egne rækker

Peter Bonde, 55 år, blev forud for sin første kontraktperiode fundet i DBU's egne rækker.  Han blev således ansat som træner for Kvinde A-landsholdet på en fire-årig kontrakt gældende fra 1. juli 2005.

Han tiltrådte imidlertid tre måneder tidligere end planlagt, da DBU og daværende landsholdstræner Poul Højmose blev enige om at afslutte samarbejdet umiddelbart efter holdets deltagelse ved Algarve Cup i Portugal i marts samme år.

Peter Bonde blev dengang valgt fra en gruppe på fem kandidater. Også dengang blev han fundet i organisationen, idet han siden 1. januar 2000 havde været træneruddannelseskonsulent.

Morten Olsen og Peter Bonde havde allerede inden sin nuværende funktion et indgående kendskab til hinanden. Som fuldtidsansat træneruddannelseskonsulent fungerede Peter Bonde som én af assistenttrænerne for daværende landstræner Bo Johansson ved EM-slutrunden i 2000, og han havde samme rolle for Morten Olsen ved VM-slutrunden i Japan og Sydkorea i 2002 og ved EM-slutrunden i 2004.

Trænerinstruktør og højeste uddannelse

Den tidligere Næstved-, Lyngby og Herfølge-spiller har trænererfaring fra Næstved, Lyngby og Nykøbing-Falster Alliancen.

Udover selv at have gennemgået DBU’s tidligere træneruddannelser PROF I i 1991, PROF II i 1992, samt DBU's næsthøjeste træneruddannelse, Elitetræneruddannelsen, i 1997, har Peter Bonde brugte sine fire år som træneruddannelseskonsulent på at sikre indholdet og implementeringen af DBU’s dengang helt nye træneruddannelser.

Peter Bonde har fungeret som instruktør på DBU’s og UEFA’s træneruddannelser, PRO, og er dermed i besiddelse af den internationalt, højest anerkendte træneruddannelse.

Den kommende kontrakt med Peter Bonde er to-årig med start 1. juli 2014 til og med 30. juni 2016 eller sidste kamp ved en eventuel deltagelse ved EM-slutrunden samme sommer.

John Helt fortsætter sine samtaler med kandidaterne til de øvrige assistenttrænerfunktioner i disse uger.

Læs også:

Peter Bondes CV 

 

Log ind