Seks nominerede til Årets Fodboldleder

Årets Fodboldleder er endnu ikke fundet, men vinderen kåres til DBU’s repræsentantskabsmøde i weekenden. Seks fodboldledere er nominerede.

Hver dag året rundt får tusindvis af frivillige fodboldledere hverdagen i de danske fodboldklubber til at fungere og giver børn, unge og voksne muligheden for at spille fodbold i sociale og udviklende rammer.

De mange frivillige er alle hverdagens helte, men seks fodboldledere har i årets løb gjort en så særlig indsats, at de er nomineret til prisen som Årets Fodboldleder 2013, der kåres ved DBU’s repræsentantskabsmøde i weekenden.

De seks er alle kåret til Årets Fodboldleder i deres respektive lokalunion, der dermed har nomineret dem til den ærefulde pris. DBU’s Breddeudvalg kårer på baggrund af indstillingerne Årets Fodboldleder 2013 på baggrund af disse tre kriterier:

  • Skal have været aktiv som leder indenfor en fodboldklub og/eller lokalunion
  • Skal have gjort en markant forskel for klubben og/eller medlemmerne – ikke nødvendigvis gennem en lang årrække
  • Indstillingen må meget gerne være understøttet af andre klubber end den pågældendes egen
De seks nominerede til prisen


Brian Thorsen, Knudsker IF, DBU Bornholm
Brian Thorsen leder Knudsker IF på Bornholm og er ligeledes en stor del af bade Rønne fB og Elite Bornholms bestyrelser. Han beskrives som pligtopfyldende, ærlig og dygtig med en både positiv og seriøs indstilling til tingene. Derudover er han en moderne leder, som tager nye redskaber i brug.
Brian blev kåret på repræsentantskabsmødet i DBU Bornholm i januar – læs mere her.

Jan Bramsen, B1909, DBU Fyn
Jan Bramsen er formand for fynske B1909, der ligger i et socialt belastet område. Alligevel formår han altid at se muligheder frem for begrænsninger, hvilket især er et stort aktiv, når nye samarbejder med skoler og øvrige institutioner skal etableres. Derudover beskrives Jan som en mand med stor respekt for forskelligheder, der husker alle parter, når projekter skal føres ud i livet.
Jan blev kåret på delegeretmøde i DBU Fyn i januar – læs mere her.

Gerner Elholm Jensen, Kvissel/Ravnshøj Idrætsforening, DBU Jylland
Gerner Elholm Jensen er kampfordeler og ungdomstræner i Kvissel/Ravnshøj Idrætsforening i Nordjylland, hvor han gennem 35 år har været et stort aktiv for klubben og stort set siddet på samtlige pladser i bestyrelseslokalet. Gerner beskrives som en mand, der altid ser bort fra egne behov og er 100 procent klubmand hver eneste dag.
Gerner blev kåret på delegeretmøde i DBU Jylland i januar – læs mere her.

Søren Vesterbæk, Boldklubben Vestia, DBU København
Søren Vesterbæk er formand i BK Vestia på Vesterbro i København, der siden 2008 har oplevet en enorm vækst og fordoblet antallet af medlemmer til 666. BK Vestia har med Søren i spidsen udviklet sig en attraktiv og velorganiseret klub til trods for store udfordringer på facilitetssiden på grund af pladsmangel. Søren har været i klubben siden 2003 og har ydet en kæmpe indsats i klubben.
Søren blev kåret på repræsentantskabsmødet i DBU København i januar – læs mere her.

Maibritt Mathiasen, Guldborg IF, DBU Lolland-Falster
Maibritt Mathiasen har været formand for både fodboldafdelingen og gymnastikklubben i Guldborg IF på Lolland siden 1990 og betegnes som synonym med klubben. Maibritt beskrives som en ’toer’ med den sjældne evne at få andre med i arbejdet og skabe resultater. Derudover er hun en formidabel igangsætter og inspirator, der blandt andet var primus motor til ’Gifferklubben’, der er en foreningsdrevet klub med fokus på motion, sund kost og socialt samvær for børn og unge.
Maibritt blev kåret på repræsentantskabsmødet i DBU Lolland-Falster i januar – se mere her.

Barbara Frederiksen, Høje Taastrup Idrætsforening, DBU Sjælland
Barbara Frederiksen har været formand for Høje Taastrup Idrætsforening på Sjælland i ni år og sideløbende kørt et integrationsprojekt for børn og voksne af anden etnisk oprindelse end dansk fra socialt belastede familier. Barbara beskrives som en stor rollemodel for andre kvinder, ligesom hun har formået at skaffe flere frivillige hænder til klubben, hvilket kan være svært i en multikulturel klub, hvor børnenes forældre ikke er vant til det danske foreningsliv og frivillighed.
Barbara blev kåret på delegeretmøde i DBU Sjælland i januar – læs mere her.

Modtageren af prisen Årets Fodboldleder 2013 indstilles til UEFA’s pris som Best Grassroots Leader.

Log ind