Talenter skal score flere mål

Danske talenter har mange færdigheder. Desværre er knivskarpe afslutninger sjældent blandt dem. Derfor har talenttræner Thomas Slosarich lavet projekt Masser af Mål, der skal sikre dygtige afsluttere - hele vejen fra U16- til A-landsholdet.

I videoen oven for kan du høre både talenter og talenttræner fortælle om mål-projektet. Video: Allan Bjerreskov


Det handler om mål – masser af mål!

Derfor er det logisk også overskriften på et nyt projekt sparket i gang af DBU Talenttræner Thomas Slosarich. For som han siger: ”Der er ingen fodboldspillere, der ikke synes, det er fedt at score mål!”

Baggrunden for projektet bunder i talenttrænerens voksende frustration over manglen på dygtige målscorere i dansk fodbold. En problemstilling, som Thomas Slosarich ligeledes har arbejdet med i sin eksamensopgave til P-træneruddannelsen.

En test af de bedste U15-spillere i Danmark viste i den anledning således tydeligt, at de basale sparketekniske færdigheder simpelthen er for dårlige og at spillerne også i høj grad selv skal være bedre til at tage ansvar for selvtræning af afslutninger fra forskellige vinkler.

Og det er netop essensen af Masser af Mål. Her har 34 licensklubber indrapporteret de tre mest scorende spillere i årgang 00 og 99. Det har givet en samlet pulje på drenge med målnæser på cirka 100 i hver årgang.

Målet er, at hver spiller laver 100 mål om ugen, og alle mål indrapporteres efterfølgende til DBU. Devisen er, at 'øvelse gør mester'!

Til projektet hører der fem simple træningsøvelser til begge ben og øvelser, som alle kan få glæde af. Grundprincippet i øvelserne er, at de skal være lige til at gå til. De skal kunne laves alle steder og uden komplicerede hjælpemidler, og at de skal være selvorganiserede.

Derudover har Thomas Slosarich beskrevet et nyt 6 timers trænerkursus ’Masser af Mål’, som indgår i DBU’s C licens.

Se øvelserne i masser af Mål her

Log ind