Total tv-dækning af EM-kvalifikationen

SBS Discovery overtager transmissionen af landsholdets kvalifikationskampe på Kanal 5 fra efteråret, og giver tv-seerne helt nye muligheder for at følge EM-kvalifikationsturneringen i ”Week of Football”.

Når kvalifikationsturneringen til slutrunden om Europamesterskabet i Frankrig i sommeren 2016 starter til september, bliver det med et helt nyt tilbud til tv-seerne.

I første omgang kan seerne se frem til en helt ny ”tv-hjemmebane”, når alle landsholdets kvalifikationskampe bliver vist på Kanal 5 med den erfarne Peter Piil som kommentator og tidligere europamester Morten Bruun som medkommentator.

Det europæiske fodboldforbund, UEFA, har således solgt tv-rettighederne her i landet til ikke alene det danske landsholds men samtlige kampe i kvalifikationsturneringen til SBS Discovery, som herhjemme står bag Kanal 4, Kanal 5, 6’eren, 7’eren, TLC og Discovery Channel.

Og faktisk er stationen forpligtet sig til at vise alle kampe i kvalifikationsturneringen, de mest interessante kampe på tv og de øvrige kampe på nettet.


Kvalifikationskampe fra torsdag til tirsdag

Det sker i en helt ny satsning på landsholdsfodbolden, som UEFA har døbt ”Week of Football”,

Konceptet bygger i stor udstrækning på de bedste erfaringer fra Champions League med centraliseret markedsføring og udvikling af hele kvalifikationsturneringen, som vil blive gennemført efter samme principper som kampene i UEFA’s klubturneringer Champions League og Europa League.

Væk vil være fredag og tirsdag som de to store – og eneste - ugedage for kvalifikationslandskampe over hele Europa. I stedet spredes kampene ud over flere dage.

Den allerførste spilletermin, Kampdag 1, følger efter en termin for venskabslandskampe, og derfor bliver de første kvalifikationskampe over hele Europa fordelt på søndag den 7. mandag den 8. og tirsdag den 9. september. På Kampdag 4 bliver de fordelt mellem ugedagene fredag den 14. lørdag den 15. og søndag den 16. november.

Men idet seks af de i alt 10 kampdage i kvalifikationsturneringen ligger placeret som såkaldte ”double-headers”, vil hvert landshold spille to kampe indenfor den pågældende ”week of football”, som fordeler sig over seks ugedage fra torsdag over fredag, lørdag, søndag og mandag til og med tirsdag.

UEFA har også fastsat identiske kamptidspunkter klokken 20.45 alle aftenener med yderligere et kamptidspunkt klokken 18.00 for kampe på lørdage og søndage.


De store bliver fordelt

Allerede ved lodtrækningen i Nice den 23. februar bliver de store lande – og her tænkes ikke alene fodboldmæssigt men specielt på tv-markederne – fordelt i fem af grupperne med seks hold.

Det er England, Tyskland, Italien, Spanien og Holland. Dertil kommer Frankrig, der kun spiller venskabslandskampe, fordi værtsnationen automatisk er kvalificeret til slutrunden, og som derfor placeres sammen med holdene i gruppen med fem deltagere, som de så spiller venskabskampe mod.

En yderligere præference skal forsøge at sikre, at de store holds kampe bliver fordelt over flere aftener, så flest mulige mennesker har chancen for at se de mest populære landshold og kvalifikationskampe i den pågældende ”kampdag”, som er fordelt over tre aftener.

Tyskland, Holland, Italien, Spanien og Portugal samt Frankrig vil ligeledes af hensyn til både tv-markedet og traditionerne i disse lande få tildelt de sene starttidspunkter i weekenderne.


Kanal 5 i startopstillingen

Alle landsholdets kvalifikationskampe i EURO 2016-turneringen – og i øvrigt også i den efterfølgende kvalifikationsturnering til VM-slutrunden i Rusland i 2018 – vil blive vist på Kanal 5.

En række af de øvrige kvalifikationskampe fra både landsholdets kommende gruppe og de øvrige otte grupper vil blive fordelt mellem Kanal 5 og 6’eren.

Kanal 5 har en teknisk penetration på cirka 90% og 6’eren på cirka 60%. Det betyder, at henholdsvis 90% og 60% af befolkningen teknisk set har adgang til at se kampene på de to kanaler.

SBS Discovery har stor erfaring med fodboldtransmissioner fra blandt andet den engelske Premier League og FA Cup samt Primera Division. SBS Discovery var også på banen med et par af landsholdets udekampe i den netop afsluttede VM-kvalifikationsturnering, hvor kampen mod Tjekkiet blev vist på Kanal 5 og kampene mod Malta og Armenien blev vist på 6’eren.

Nu kommer Kanal 5 således ind i startopstillingen, og kan findes i Grundpakken eller det som svarer til en grundpakke (for eksempel Boxer Mini) hos operatører som YouSee, Stofa, Canal Digital, Boxer og Viasat. Hos øvrige operatører, som TDC, Waoo, AltIbox og de fleste antenneforeninger ligger Kanal 5 i den såkaldte Pakke 2/Mellempakken. 6’eren ligger som hovedregel i mellempakken/pakke 2 hos operatørerne og antenneforeningerne.

For yderligere oplysninger: sbsdiscovery.dk


Læs også:
 

EM-kvalifikation i nyt format

Kommercielle, klimatiske og kulturelle hensyn i EURO-lodtrækning

 

Log ind