U16: Danmark smed sejren væk

Det danske U16-landshold måtte se en sikker 3-0 føring mod Belgien blive smidt væk på en dårlig dansk anden halvleg. Belgien vandt den efterfølgende straffesparkskonkurrence ved den første kamp ved en UEFA turnering i England.

Den danske startopstilling på St. George's Park. Foto: DBU.


Det danske U16 landshold var søndag klar til den første test på St. George´s Park i England. Modstanderen var Belgien, som skulle vise sig at være et hold, der ikke ville ikke ville give op, selvom de var i klar modgang.

U16 landstræner Per Holm har til turneringen taget 20 spillere med, hvoraf to af spillerne Gonzalo Jørgensen (Atl. Madrid) og Lasse Jürgensen (FC Augsburg) kommer fra udenlandske klubber. Begge spillere fik debut i kampen og turneringen er generelt en god mulighed for at se en masse spillere fra 1998 årgangen blive matchet på højeste internationale niveau.

De hvidklædte danskere kom fra kampens start under et tungt belgisk pres, men med hårdt arbejde og ro på spillet, så fik man stille og roligt kontrol over kampen. Dette udmøntede sig i to flotte mål før pausen signeret af Mathias Laursen, AGF og anfører Martin Brink Christensen, Esbjerg fB. Tendenserne i det flotte danske spil fortsatte herefter, og selv om der ikke blev scoret yderligere før pausen, så var det et optimistisk dansk landshold der gik til pausen med en 2-0 føring.

I pausen var der fokus på at holde niveau fra første halvleg. Det formåede holdet til at starte med, for efter 55 min kom Danmark foran med 3-0, da anfører Martin Brink Christensen igen gik forrest, og tog endnu et flot løb, som igen splittede det belgiske forsvar. En sikker afslutning sikrede en solid dansk føring.

Se de tre danske mål på https://www.facebook.com/Landsholdsfodbold.herreungdom

Men hvis holdet troede, at sejren nu var hjemme, så blev alle hurtigt klogere! Kort efter reducerede Belgien på et korrekt dømt straffespark, og herfra var det tydeligt, at belgierne nu øjnede muligheden for at komme tilbage i kampen. Det var nu et belgisk hold, som pressede danskerne helt i bund, og det gav endnu to mål, så stillingen pludselig var helt lige 3-3. 

I den sidste del af kampen havde begge hold store chancer for at snuppe sejren, men ind ville bolden ikke. Derfor sluttede kampen 3-3, og da UEFA til turneringen arbejder med et særligt point system, hvor uafgjorte kampe skal afgøres, så måtte holdet direkte ud i en straffesparkskonkurrence (1 point ekstra til det hold, som vinder straffesparkskonkurrencen). Her var belgierne klar skarpest og vandt sikkert 3-1 efter tre missede danske spark. Dermed får Danmark 1 point med videre i turneringen; mens Belgien får to point. 

Efter kampen var landstræner Per Holm naturligvis ærgerlig over, at holdet havde smidt en ellers sikker føring væk. Men der var dog mange positive ting, som holdet tager sig med videre:

”I en time overfører vi det vi gerne vil i forhold til den offensive tilgang til spillet. På den baggrund scorer vi 3 flotte mål mod en stærk modstander. Der er flere individuelle præstationer, som jeg er meget tilfreds med i løbet af den time, hvor vi top-præsterer”.

”Men vi skal udvikle os på at kunne spille og arbejde færdigt i de her kampe, for ellers får man ikke fuldt udbytte. Især i disse kampe mod nogle af de aller stærkeste nationer. Vi skal bevare roen i stressede perioder, og tro på vores spil og evner” fortæller Per Holm.

Kampen gav i alt debut til fire spillere. Gonzalo Jørgensen, Atl. Madrid, Mads Vang, FC Midtjylland, Nikolaj Kirk, FC Midtjylland og Lasse Jürgensen, FC Augsburg.

I den anden kamp som blev spillet søndag, vandt Spanien med 3-1 over England. Næste kampe for det danske hold er på tirsdag, hvor England er modstanderen.

Kamprapport
Hold
U16-landsholdet
Kamp
Danmark – Belgien
Tid
09. februar 2014 kl. 18:00
Sted
St. George´s Park, Burton on Trent, England
Status
UEFA Development tournament
Resultat
3-3 (2-0) – Belgien vinder straffesparkskonkurrence 3-1  
Tilskuere
95
Dommer
Dean Whitestone (England)
Linjedommere
Tim Wood (England) & Dave Avent (England)
4. dommer
Paul Hobday (England)
Startopstillingen
Nr
Spiller
Klub
1
Lasse Askou Mikkelsen
Esbjerg fB
2
Adnan Curovic
Lyngby BK
3
Agon Mucolli
Vejle BK
6
Frederik Fisker
Viborg FK
7
Gonzalo Jørgensen
Atl. Madrid
10
Mads Vang
FC Midtjylland
11
Mark Brink Christensen
Esbjerg fB
15
Mathias Laursen
AGF
18
Nikolai Laursen
Brøndby IF
19
Nikolai Kirk
FC Midtjylland
20
Oscar Buur Rasmussen
AGF
Kampforløb
Min
Status
Spiller
21
1-0
Mathias Laursen
24
2-0
Mark Brink Christensen
55
3-0
Mark Brink Christensen
60
3-1 (straffe)
Ismail Azzaoui
62
3-2
Dante Vanzeir
69
3-3
Dennis Van Vaerenbergh
Ind- og udskiftninger
Min
Ind
Ud
40
4. Christian Kudsk, Vejle BK
Nikolaj Kirk
40
12. Martin Holm, AC Horsens
Oscar Buur Rasmussen
60
17. Nicklas Røjkjær, Silkeborg IF
Nikolai Laursen
60                  
8. Jacob Bruun Larsen, Lyngby BK
Mads Vang
60
5. Emil Riis Jakobsen, Randes FC
Mathias Laursen
69
14. Mathias Bonde, AGF
Agon Mucolli
79                  
9. Lasse Jürgensen, FC Augsburg
Frederik Fisker
Ikke benyttet
16
Viktor Anker
Brøndby IF
13
Mathias Andersen
Aalborg BK

                                   

     

Log ind