U18: Knebent nederlag efter jævnbyrdig kamp

Den første af to landskampe mod Tyrkiet endte med et dansk 2-1 nederlag trods dansk dominans i 2. halvleg

Den danske start 11er mod Tyrkiet. Foto: Karsten Stiig Nielsen, DBU

Efter en lang rejse tirsdag, var U18-landsholdet klar til kamp onsdag, hvor stadion i Nazilli dannede en fin ramme for den første af to kampe.

Inden kampen var fokus blandt andet på fra start at være klar til at modstå det tunge pres, som formodentlig ville komme fra tyrkerne.

Planen lykkedes desværre ikke helt, og allerede efter 10 minutter kom Tyrkiet velfortjent i spids.

Midt i halvlegen begyndte danskerne dog at få fightet sig tilbage i opgøret, og stille og roligt begyndte man at få længere perioder i boldbesiddelse. Det var samtidig tydeligt, at tyrkerne ikke kunne holde samme aggressive pres, og de to hold gik til pausen med stillingen 1-0.

Efter pausen fortsatte danskerne de fine takter, som man havde sluttet 1. halvleg med. Med meget tålmodigt og varierende opspil kom danskerne nu til store chancer. 1-1 målet kom efter en omstilling i det 58. minut, som sikkert blev udnyttet af Casper Olesen, efter et flot fremstød i venstresiden af Mads ”Mini” Pedersen. Danskerne var nu ovenpå og i perioden efter målet fortsatte det fine spil, uden det dog blev omsat til yderligere mål.

I den sidste halvdel af 2. halvleg begyndte kampen at vippe til begge sider.

Desværre for danskerne, så var det tyrkerne der var skarpest og udnyttede en dansk fejl til at få scoret det vindende mål til 2-1. Naturligvis ærgerligt for de danske drenge, da kampen på dette tidspunkt lige så godt kunne være faldet ud til dansk fordel.

Efter kampen kunne cheftræner Henrik Clausen finde mange lyspunkter trods nederlaget.

”Overordnet spiller vi en god kamp mod en stærk modstander. Vi bliver overrasket fra start, og i denne fase minder det om et seniorhold mod et ungdomshold. Men da vi formår at stå imod og komme ovenpå, så vinder vi initiativ, og får spillet over på vores præmisser. Set ud fra chancer bør vi mindst få uafgjort, men vi mister desværre lidt momentum i slutningen af kampen.”

”I den anden kamp på fredag, er vi forhåbentlig blevet skarpere og kan minimere de ting, som vi i dag ikke var så gode til. Især at kunne variere vores opbyggende spil gennem hele kampen, vil være i fokus. Samtidig skal vi optimere vores defensive pres.”

Henrik Clausens trup på 18 spillere fra årgang 1996 består af 17 spillere fra nationale klubber, samt Asger Sørensen fra FC Salzburg.

Dagens kamp gav landsholdsdebut til Mads Kaalund, Lyngby BK og Sebastian Czajkowski, B93.

De to hold mødes igen fredag kl. 12.30 i Denizli.

Se målene fra kampen på DBU’s Facebook side for ungdomslandsholdene.