U19: EM-forberedelsen starter på La Manga

De danske U19-piger tager om nogle uger af sted til spanske La Manga. En optimal forberedelse på den kommende EM-kvalifikation ifølge den danske U19-landstræner.

Frederikke Thøgersen og Ida Karstoft var med ved sommerens EM-slutrunde i Wales og er nogle af de mere erfarne kræfter på U19-landsholdet. Foto: www.sportsfile.com/UEFA.


Snart går det for alvor løs i kampen om at kvalificere sig for tredje år i træk til sommerens EM-slutrunde. Inden da går de danske U19-piger dog i skarp træning med den traditionsrige turnering på spanske La Manga.

En turnering som den danske landstræner, Søren Randa-Boldt håber giver ham en fornemmelse for holdets form og styrke inden altså der skal kæmpes om EM-billetter.

Danmark møder således de forsvarende verdensmestre fra Frankrig, samt Irland og Skotland.

Se program her

”Turneringen er jo en optimal forberedelse for os frem mod vores EM-kvalifikation i april. Vi møder Frankrig, der på årgangen er forsvarende verdensmestre, og et rigtig godt hold. Og det, at vi også møder både Irland og Skotland giver os en rigtig god modstand forud for mødet med England i kvalifikationen. Det er alle hold, der minder om hinanden i spillestil. Så jeg ser meget frem til at få prøvet os selv af mod rigtig gode modstandere i La Manga,” siger U19-landstræner, Søren Randa-Boldt – der ud over modstanderen også glæder sig til tid sammen med truppen:

”Vi har jo ikke været samlet med holdet her anden en gang tidligere – nemlig i Irland. Så derfor er turneringen også en rigtig god mulighed for også at få sammenspillet truppen, inden det går løs i Finland,” lyder det fra Randa-Boldt, der tager en bred trup med sig til Spanien bestående af tre helt nye ansigter, men også flere gengangere fra sommerens EM-slutrunde i Wales.

”Vi har taget tre U17-spillere med, da de ingen aktiviteter har her i foråret. Og samtidig har vi også flere navne med, der har slutrunde erfaring. Flere af dem spiller trods den unge alder ligeledes allerede i 3F Ligaen. Det er generelt en rigtig spændende trup, jeg forventer mig meget af – både i år men bestemt også næste år," slutter den danske U19-landstræner.

Danmark åbner turneringen på La Manga med en kamp mod Frankrig 8. marts, mens holdet den 10. marts møder Irland og slutter turneringen den 12. marts med en kamp mod Skotland.

Se truppen her

Log ind