U21-comeback til Cornelius

Andreas Cornelius kan få comeback på U21-landsholdet til EM-kvalifikationskampen mod Estland onsdag den 5. marts. Landstræner Jess Thorup har udtaget truppen.


Foto: Fodboldbilleder.dk


Landstræner Jess Thorup har udtaget U21-landsholdstruppen, som, onsdag den 5. marts, skal forsøge at sparke Danmark et skridt nærmere EM. Det har givetplads til FCK’s Andreas Cornelius.

Andreas Cornelius har været ramt af skader, der har holdt ham ude gennem det meste af sit ophold i Cardiff. Men i søndags var han igen med istartopstillingen for FCK og kvitterede med et mål. Derfor har U21-landstræner Jess Thorup udtaget den 20-årige angriber, som med kampen mod Estland kanspille sin bare tredje U21-landskamp.

”Andreas har bevist, at han er en målscorer. Det var dét, han blev solgt på, og det håber vi selvfølgelig, at han fortsætter med. Han er en fantastiskangriber med god teknik, en god fysik og en evne til at holde fast i bolden og ikke mindst, er han god med hovedet, hvilket vi senest så i weekenden,”siger Jess Thorup.

Resten af truppen indeholder ikke de store overraskelser. Igen er det stamspillere som blandt andre Jannik Vestergaard, Pierre Emile Højbjerg, Rasmus Falkog Nicolai Thomsen, som er udtaget. Dog sidder Yussef Toutouh over på grund af karantæne.

”Stammen er den samme som de seneste kampe, og det giver en tryghed på holdet. Vi kender hinanden rent spillestilsmæssigt og har haft succesoplevelsersammen, og det er vigtigt,” siger Jess Thorup, som også har udtaget ni af de spillere, som var med på U21-landsholdets træningstur i januar:

”Turen til Tyrkiet havde stor værdi for mig. Jeg fik mulighed for at arbejde med spillerene, og de greb alle chancen og viste sig rigtig godt frem. Det harskærpet konkurrencen på holdet, selvom vi har nogle stærke spillere i udlandet.”

U21-landsholdet skal møde Estland, som har gjort det godt i EM-kvalifikationen. De har otte point efter seks kampe og ligger dermed på fjerdepladsen ipuljen – á point med Slovenien på tredjepladsen, som dog har spillet en kamp mere. I det første indbyrdes opgør vandt Danmark 1-0 i Estland på mål afBassel Jradi.

”Estland kom lidt skidt fra start i kvalifikationen, men senest har de vist, at de er et godt hold. De spillede næsten lige op mod Rusland, men tabte 1-0 iovertiden, og de vandt over Slovenien, men når det er sagt, så er det en kamp, vi skal vinde, så vi kan bevare vores plads i puljen og selv afgøre det modRusland på hjemmebane i september.”

Danmark ligger på førstepladsen i EM-kvalifikationspuljen – et point foran netop Rusland. I modsætning til EM-kvalifikationen for A-landshold kvalificerergruppevinderne og de fire bedste toere sig til de altafgørende play off-kampe, som giver adgang til EM-slutrunden i 2015 i Tjekkiet.

U21-landsholdet har normalt hjemmebane i Aalborg, hvor der altid er godt med tilskuere, men til kampen mod Estland, er hjemmebanen flyttet til Farum Park,hvor der også er gratis entré. Kampen fløjtes i gang kl. 18.30.

Player Club
David Jensen FC Nordsjælland
Jakob Busk Jensen FC København
Andreas Christensen Chelsea FC
Christoffer Remmer FC København
Frederik Sørensen Bologna
Jannik Vestergaard TSG 1899 Hoffenheim
Jens Jønsson AGF
Jonas Knudsen Esbjerg fB
Riza Durmisi Brøndby IF
Christian Nørgaard Brøndby IF
Lasse Vigen Christensen Fulham FC
Nicolaj Thomsen AaB
Pierre Emile Højbjerg FC Bayern München
Rasmus Falk OB
Andreas Cornelius FC København
Kenneth Zohore Brøndby IF
Nicolai Brock-Madsen Randers FC
Yussuf Yurary RB Leipzig

Truppen som udtaget den 25. februar 2014 - Eventuelle ændringer i truppen vil fremgå her

Log ind