DBU bakker FC København op

DBU’s formand, Jesper Møller, udtrykker stor bekymring for at sende en dansk klub til ukrainske Dnipropetrovsk og bakker FC København fuldt op i ønsket om at finde et neutralt spillested til næste uges CL-kvalifikationskamp mellem FC Dnipro og FC København.


FC København ønsker ikke at spille næste uges CL-kvalifikationskamp mod FC Dnipro i det urolige østlige Ukraine, men vil have kampen flyttet til neutral grund - et ønske DBU bakker op om. Foto;: www.fodboldbilleder.dk.


Siden lodtrækningen i sidste uge satte FC København og FC Dnipro sammen i den kommende kvalifikationskamp til Champions League, er der fra både DBU og FC Københavns side blevet arbejdet på højtryk på at få flyttet kampen fra Dnipropetrovsk i det østlige Ukraine grundet sikkerhedssituationen i landet til neutral grund.

DBU ser således med stor bekymring på UEFA’s beslutning om at spille i det ustabile område, og har dagen igennem været i dialog med UEFA i et forsøg på at omgøre beslutningen om at fastholde Dnipropetrovsk som spillested.

”Vi bakker FC København 100 procent op i denne sag, og der er ingen tvivl om, at vi i DBU ser med stor bekymring på, at UEFA vil sende et dansk klubhold til et land og et område, hvor meget få flyselskaber overhovedet vil flyve til.  Derfor har vi via alle tilgængelige kanaler administrativt arbejdet målrettet på at sikre, at FC Københavns kvalifikationskamp til Champions League mod FC Dnipro flyttes fra Ukraine til et neutralt spillested,” siger DBU’s formand Jesper Møller.

UEFA fastholder indtil videre beslutningen om, at kampen i næste uge skal spilles i Dnipropetrovsk, til trods for adskillige henvendelser fra både DBU og FC København og det faktum, at det danske Udenrigsministerium kalder området ustabilt og pt. fraråder alle rejser til Krim-halvøen samt til det østlige Ukraine, dvs. regionerne Donetsk og Luhansk, som Dnipropetrovsk grænser op til.

”Vi kan desværre ikke nå meget længere på administrativt niveau, og derfor vil jeg nu forsøge gennem egne internationale kanaler og netværk at lægge maksimalt pres på gennem andre kanaler. Det er vigtigt, at vi fra DBU’s side gør alt, hvad vi kan – både administrativt og politisk - for at bakke FC København op i deres ønske om at flytte kampen til neutral grund,” slår Jesper Møller fast.

Log ind