Alle superligaklubber får licens

Alle 12 Superligaklubber fik godkendt deres licensansøgning af DBU’s licensudvalg, men i Nordic Bet ligaen fik hverken Vejle og Marienlyst tildelt licens til den kommende sæson.

DBU's Licensudvalg har gennemgået licensansøgninger for den kommende sæson fra klubberne i landets to bedste rækker.

Samtlige klubber i landets bedste række, Superligaen, har fået tildelt licens for den kommende sæson, og det samme gælder for 10 af de 12 klubber i landets næstbedste række, Nordic Bet Ligaen, hvor Vejle og Marienlystsom de eneste klubber ikke har fået tildelt licens, da de ikke lever op til de økonomiske licenskrav.

Formålet med DBU's klublicenssystem er at sikre et højt niveau for gennemførelsen af kampene og driften af klubberne i landets to øverste rækker gennem opfyldelse af en række sportslige-, organisatoriske- og administrative-, facilitetsmæssige-, juridiske- samt økonomiske krav til klubberne, hvilket ikke lykkedes for Vejle og Marienlyst på det økonomiske område:

"Da klubbernes licensansøgning er fortrolige dokumenter, og mange af klubberne er børsnoteret, ligesom der er en efterfølgende appelmulighed, er det ikke muligt at uddybe den manglende tildeling yderligere," fortæller formanden for DBU's licensudvalgJesper Jørgensen.

Marienlyst er med otte point for 26 kampe isoleret i bunden af den næstbedste række, mens Vejle indtager syvendepladsen. Med afvisningen vil begge klubber automatisk blive tvangsnedrykket til 2. division fra den kommendesæson.

Begge klubber har i henhold til DBU's Licensmanual paragraf 3.4.2.1 mulighed for at anke afgørelsen inden den 19. maj, hvor det er muligt at fremlægge nye oplysninger, som efterfølgende vil blive behandlet af DBU's Licensappeludvalg.


Baggrund

Kravet til en Klublicens for atspille i de to bedste rækker fremgår af DBU's Love paragraf 3.6 og 3.7.

Formålet for klublicenssystem ogde konkrete krav og kriterier er beskrevet i DBU's Manual for Superligaen og Manual for 1. Division.

DBU's Klublicenssystemadministreres af licensmanager Benny Jacobsen, mens klubbernes ansøgningervurderes af klublicensudvalget bestående af fem medlemmer; statsautoriseretrevisor Jesper Jørgensen, Deloitte (formand),  jurist Lone Pagh, (næstformand), revisor MetteOdgaard samt udviklingschef Poul Gilling og direktionschef Kenneth Reeh beggefra DBU.

 

Log ind