Anføreren tilbage i skæbnekampe

Det danske kvindelandshold har stadig ryggen mod muren i kampen om at komme til VM i Canada i 2015. Derfor er kravet seks point, når Danmark i juni møder Island og Israel i VM-kvalifikationen. Se truppen her.Den danske anfører Line Røddik er tilbage i truppen, der mod Island od Israel skal forsøg at sikre de seks point, der kan holde liv i det danske VM-håb. Foto: www.fodboldbilleder.dk.


Det danske kvindelandshold møder i midten af juni Island i Vejle og seks dage senere Israel i kampen om seks afgørende point i VM-kvalifikationen.

Det er første gang, at et dansk kvindelandshold møder Israel, mens det er 7. gang, at Danmark møder sine nordiske ’søstre’ fra Island.

”Island er et hold, som vi kender som et utroligt hårdtarbejdende hold og samtidig meget velorganiseret og dygtige til omstillinger. De har ikke noget problem med at overlade initiativet til os – og det er det, der kan gøre det svært for os. Israel vil gerne spille fodbold og spiller på lidt samme måde som os. De er ikke dårlige til det og også gode på standardsituationerne – det er også hold, der er på vej frem, lidt a la Serbien, også en smule ufærdigt. Så selv om rammen i Tel Aviv ikke bliver nem, bør vi kunne dominere. Men ingen af de to kampe er givet på forhånd.”

VM-optimismen i behold 
Men uanset tidlige tider og landskampsstatistik er målet for Danmark denne gang utvetydigt og klart - det to kampe, der SKAL vindes, hvis VM-håbet skal fastholdes!

”Det som vi egentlig gør hver gang er at arbejde med os selv som hold og de forskellige roller, vi har undervejs. Og det ændrer sig ikke. Vi har en stor tro på, at når vi får tingene til at lykkedes på den måde, vi gerne vil, så er vi også gode nok til at vinde kampen. Og faktum er jo, at vi SKAL vinde de to kampe for stadig at være med – men det skal Island også. Så jeg er bestemt optimistisk!”

Danmark fik en af de tiltrængte sejre, da holdet mødte Serbien i Vejle i starten af maj – en kamp, som landstræner Nils Nielsen også kan bruge i forberedelsen på de to kommende kampe mod Island den 15. juni i Vejle og Israel seks dage senere i Tel Aviv. For Danmark skal være mere effektive foran mål end mod Serbien, hvor der blev brændt masser af chancer.

”Vores største styrke er, at vi kan spille rigtig hurtigt, og dermed komme frem til de chancer vi skal bruge. Det er noget af det, vi har trænet rigtig meget og som virkelig også lykkedes i vores kampe. Udfordringen er, at vi nok ikke helt er så robuste, som vi gerne ville være – det så man også mod Serbien, hvor vi trods et overtag af chancer bliver rystet lidt, da Serbien reducerer til 2-1. Der skal vi være bedre til at udvise en større ro og stabilitet og ikke mindst arbejde på at ramme vores høje niveau i længere tid af gange.”

Anføreren tilbage
En ro som de erfarne spillere kan være med til at give. Og derfor glæder landstræneren sig over at have anfører Line Røddik tilbage efter skade og sygdom, mens også Janni Arnth er tilbage i truppen efter en skade.

”Jeg er glad for at have begge tilbage i truppen – de giver begge med deres rutine og erfaring noget til stabiliteten på holdet. Line Røddik har netop spillet Champions League finale, mens Janni Arnth med hendes rutine også har været savnet med den ro hun viser. Begge har været savnet!"

Derudover kan Mariann Gajhede spille sin kamp nummer 100 for det danske kvindelandshold mod Island, mens Johanna Rasmussen kan spille sin kamp nr. 120 for det danske landshold. Nadia Nadim kan samtidig runde sin kamp nr. 50. 

”Truppen er en rigtig god blanding af talent og rutinerede spillere med et højt internationalt niveau. Det er en stærk trup, der er rigtig dygtige til at spille fodbold. Så må vi se om det er nok til at sikre de agørende og nødvendige point.”

Se den danske trup herLog ind