MENU

Børnetræning er meget mere end øvelser

C-træneruddannelsen handler om mere bold, mere spil, men også om det gode fodboldmiljø, glæde, tryghed og planlægning. I det hele taget mere både og ikke så meget enten eller. Sådan siger C-træner Martin Ladegaard-Mortensen.Er du én af de 4471 kursister, som på landsplan deltog i DBU’s C-træneruddannelse i 2013? Martin Ladegaard-Mortensen er én af dem, og han er ligesom mange andre kursister begejstret for DBU’s nye børnetræneruddannelse.

Alt det udenom

- Som forældretræner var min motivation for at tage C-træneruddannelsen at tilføre holdet de aspekter af fodboldspillet, som sjældent bliver udstillet som vigtigt, nemlig alt det udenom. At få kendskab til nye øvelser vil der altid være brug for, men hvordan fastholder og motiverer vi særligt de små, siger Martin Ladegaard-Mortensen, som er træner for Hvidovre IF’s U7 Drenge, hvor sønnen August spiller.

C-træneruddannelsen er meget mere end træningsøvelser – det er en pakke, som giver træneren både faglige, pædagogiske og sociale kompetencer.  Det er alle kompetencer, som har stor betydning for fastholdelse og motivation af børn og unge i fodboldklubberne.

- På C-træneruddannelsen gøres der meget ud af forskellen på mandskabshåndteringen i de forskellige årgange. Ikke kun teoretisk, men også praktisk. Uddannelsens pædagogiske principper bliver brugt i træningen, siger Martin Ladegaard-Mortensen og fortsætter:

- Jeg har lært, at det personlige engagement er afgørende for spillernes oplevelse. Jeg skal som træner snakke med spillerne – også om, hvad de synes er den gode oplevelse. De hader at stå i kø. Hvor ved jeg det fra? Jeg har spurgt dem, fortæller han.

Må vi vinde?

Børnefodbold handler om at give børn og unge en god oplevelse, men det udelukker ikke konkurrenceelementet.

- Da jeg startede på C-træneruddannelsen var jeg i tvivl om, om det var ok at vinde, for spillerne skal jo bare have det sjovt. Og det er vigtigt at have det sjovt. Men drenge og piger vil konkurrere. Så lad dem. Vi kan godt konkurrere i legen. Der er ingen tabere, siger Martin Ladegaard-Mortensen.

Og C-træneruddannelsen kan have både faglige og menneskelige gevinster.

- Min kone siger, at jeg er blevet et gladere menneske af at have taget DBU’s C-træneruddannelse. Det skal nok passe, siger Martin Ladegaard-Mortensen, som glæder sig til at benytte flere af DBU’s uddannelsestilbud.

Find et C-trænerkursus i nærheden

Vil du ligesom Martin Ladegaard-Mortensen udvikle dine trænerkompetencer og være med til at glæde og inspirere børn og unge i din fodboldklub? Så klik ind på din lokalunions hjemmeside og find et C-trænerkursus i nærheden. Der er stadig masser af kurser her i foråret.

Du kan desuden se meget mere om C-træneruddannelsen her.

Log ind