Dansk talentudvikling til Qatar

DBU deltager i slutningen af maj i en turnering i Qatar på Aspire Academy i Doha mod hold fra Brasilien og Qatar. Turneringen er med deltagelse af U16- og U18-landsholdet, som er suppleret med U17-spillere.

De danske talenter fra årgang 1996, 1997 og 1998 får i slutningen af måneden en unik mulighed for at matche sig mod stærke modstandere fra Brasilien og Qatar under optimale forhold i en turnering i på Aspire Academy i Doha. 

Deltagelse i turneringen er netop kommet på plads, hvilket sikrer, at man nu får optimerede forberedelsesmuligheder for de årgange, som efter sommer skal spille kvalifikationskampe.

U17 landstræner Jan Michaelsen fortæller:

”Jeg er utrolig glad for, det er lykkes at få vores deltagelse til denne turnering på benene. På trods af at invitationen er kommet meget sent, så er det en unik mulighed for, at vi kan forberede det kommende U17 og U19 landshold yderligere frem til den kvalifikation, som venter dem til efteråret.”, fortæller Michaelsen, der dog erkender, at planlægningsforløbet har været mere komprimeret end normalt:

”Det er ikke normal praksis, at vi beder klubberne om spillerne med så kort varsel. Men da denne mulighed opstod, så var det naturligt at undersøge hvorledes, at det kunne lade sig gøre – og det kunne det heldigvis.”

Jan Michaelsen er samtidig glad for samarbejdet med klubberne, der naturligvis alle har været involveret i processen, da muligheden opstod.

”Der skal lyde en stor ros til klubberne, som har været indstillet på, at det giver god mening at udnytte denne ekstraordinære mulighed for optimal matchning for vores danske talenter mod stærke modstandere fra andre kulturer, som vi ikke møder så tit. Det viser, at alle gerne vil det bedste for spillerne og dansk talentudvikling,” siger den danske U17-landstræner.


Fokus på spillernes uddannelse

På grund af den korte tidsfrist har det været vigtigt for DBU at sikre, at spillerne ”ikke kommer i klemme” i forhold til at kunne passe deres skole og forberedelser til sommerens kommende eksamener, samt at der ikke lå 9. klasses eksamener i den givne periode. Derfor har det været en vigtig prioritering at få DBU’s uddannelsesansvarlig med turen, så spillerne fastholder fokus på eksamenslæsningen under opholdet i Qatar. 

Da U19 landsholdet i den samme periode forbereder sig frem imod Eliteround i Spanien, så vil de gennemgående trænere på turen være Jan Michaelsen og Per Holm. Peter Elstrup, A+ træner i Randers FC assisterer på turen. 

Turneringen i Doha i Qatar spilles i dagene 26. - 28. maj og afrejse og hjemrejse vil være henholdsvis dagen før og dagen efter turneringen. Begge landshold møder på turen Palmeiras fra Brasilien og Qatars akademihold. Samtlige udgifter i forbindelse med turen er dækket af værterne. Trupperne til de to landshold vil blive udtaget snarest muligt og vil kunne ses på DBU’s hjemmeside.
 

Log ind