MENU

Første multibane indviet

LIF Fodbold indviede i dag den første multibane støttet af Nordea-fonden og DBU’s multibanepulje. Martin Jørgensen, DBU’s Old Boys-landshold og formand Jesper Møller var med til festen nord for Aarhus.

Fra 10 millioner til 30 multibaner.

Så kort kan formålet med Nordea-fonden og DBU’s multibane formuleres. Otte af de ti millioner er allerede uddelt til anlæg af 24 multibaner, og i dag blev den første i rækken indviet af LIF Fodbold i Lystrup ved Aarhus.

Flere hundrede mennesker, mange medlemmer fra klubben og adskillige prominente gæster deltog i indvielsen. Rådmand Rabih Azad-Ahmadi for Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune indledte talerækken, før DBU-formand Jesper Møller tog ordet og lykønskede klubben med den nye bane:

"Tillykke med jeres nye multibane og fantastiske anlæg. Når jeg taler med klubber i hele landet, giver mange udtryk for, at der er behov for bedre faciliteter. Derfor er jeg glad for, at vi sammen med Nordea-fonden kan medvirke til at give en markant håndsrækning til LIF Fodbold og hele lokalområdet."

Herefter sparkede AGF-spiller og tidligere landsholdsspiller Martin Jørgensen officielt banen åben, før DBU’s Old Boys-landshold og AGF Old  Boys spillede opvisningskamp.

Det var en synligt stolt Brian Hørup Obel, formand for LIF Fodbold, der efter 13 måneders hårdt arbejde med multibanen og idrætsanlægget kunne glæde sig over det nye klubområde sammen med de mange fremmødte mennesker:

"Det er en stor dag i dag, og det er fedt at se børnene på banen, som de har været ivrige efter at prøve i lang tid. Multibanen og anlægget er alles - og for alle - og vi håber, det bliver et naturligt samlingssted for både børn, unge og voksne."


Handicapvenlig multibane

En anden særlig kamp fandt også sted på multibanen under indvielsen; nemlig en venskabskamp mellem CP-landsholdet (Cerebral Parese - spastikerlandsholdet) og Special Olympics-landsholdet.

Udover at multibanen i LIF Fodbold kommer alle klubbens medlemmer og lokalområdets institutioner til gavn, så er banen også handicapvenlig og et essentielt element i at gøre klubben til en officiel handicapfodboldklub med gode faciliteter for handicappede.

Målet er at skabe en åben klub med tilbud til handicappede, der kan være medlemmer i klubber på lige vilkår med alle andre fodboldspillere.

LIF Fodbold har allerede 70 handicappede medlemmer, og ambitionen er at få 100-200 handicappede fodboldspillere i den østjyske klub, der gør alvor af missionen om at tilbyde fodbold for alle.


Martin Jørgensen var med til at indvie multibanen i LIF Fodbold med flere hundrede mennesker til U13-drengenes opvisningskamp på banen.


Nordea-fonden og DBU’s multibanepulje


Nordea-fonden støtter anlæg af multibaner med 10 millioner kroner i 2013-2015.

Første og anden ansøgningsrunde med hver 4 mio. kr. fandt sted i 2013 og 2014, mens sidste ansøgningsrunde med 2 mio. kr. finder sted i 2015.

En multibane koster typisk 7-800.000 kroner at opføre og kan støttes med op til 400.000 kroner af multibanepuljen.

Læs mere her.Kontakt

Tine Wickers, kommunikationschef i Nordea-fonden:
tw@nordeafonden.dk / 3333 5770
Christian Bordinggaard, fundraiser i DBU:
cbor@dbu.dk
/ 4326 5432


Læs mere
4 millioner kroner til 12 nye multibaner (DBU-nyhed, 30. oktober 2013)
10 millioner til multibaner (DBU-nyhed, 3. juli 2013)

Log ind