’Gamle dommere’ kan fløjte videre

DBU’s Bestyrelse har valgt at gøre forsøgsordningen med dispensation fra aldersgrænsen for elitedommere permanent. Derfor kan dommerne fortsat dømme på højeste niveau efter de fylder 45 år.


Foto: fodboldbilleder.dk


Efter en vellykket forsøgsperiode har DBU’s Bestyrelse, på opfordring fra DBU’s Dommergruppe og DBU’s Elitedommergruppe valgt at give op til to elitedommerne i Superligaen lov til fortsat at dømme på højeste niveau efter de er fyldt 45 år. Siden juli 2011 har en forsøgsordning givet dommere over 45 år dispensation til fortsat at dømme i Superligaen frem til de fyldte 50 år. Det er den ordning, der nu gøres permanent.

Elitedommergruppens erfaringer med ordningen har været gode og vurderingen er således, at den har virket efter hensigten i de perioder, hvor der har været brug for at holde på rutinerede dommere eller linjedommere, indtil yngre efterfølgere havde opnået nok erfaring til at kunne varetage opgaverne i Superligaen på betryggende vis.

Dispensationen for aldersgrænsen kan, efter forsøgsperioden udløb i juli 2014, fortsat gives til op til to dommere i Superligaen over 45 år og frem til de bliver 50 år. Dispensationen gælder også for linjedommerne, hvor op til 20 pct. af linjedommerne kan fortsætte, seneste frem til de også fylder 50 år. Det er DBU’s Elitdommergruppe, der tager stilling til hvilke dommere der skal have dispensation.

Siden dispensationsordningen blev indført, har Elitedommergruppen valgt at gøre brug af ordningen for to dommere og en linjedommer. Claus Bo Larsen dømte fortsat i Superligaen i tre sæsoner efter han fyldte 45, mens Michael Svendsen havde en enkelt ekstra sæson i Superligaen. Linjedommer Torben Jensen har haft fire ekstra sæsoner efter han fyldte 45 år og er dermed den dommer/linjedommer, som hidtil har haft den længste dispensation. Torben Jensen er fortsat aktiv som linjedommer i Superligaen på trods af sine snart 49 år. 

Læs mere om baggrunden for dispensationsordningen her
 

Log ind