MENU

Livescore giver kampe ekstra liv

DBU og lokalunionerne lancerede i april Livescore for breddekampe. Klubberne har taget det til sig, og det giver de danske breddekampe en ekstra dimension.

Vi kender det fra de professionelle ligaer verden over - muligheden for at følge kampen live på forskellige platforme, selvom man ikke står ved sidelinien. Men det kan man faktisk også for de danske breddekampe.
 

- Det er en rigtig sjov funktion, som giver lidt ekstra lir omkring kampene. Det er nemt at gå til, og man behøver absolut ikke være IT-haj for at lave livescore, fortæller Kenneth Kristensen fra Fårvang IF og fortsætter:

- Vi følger også med i andre klubbers kampe. Det er ret let at søge livekampe frem på app'en, så man kan se, hvilke kampe man kan følge med i. Derfor håber vi også, at endnu flere klubber vil begynde at bruge det.

Sådan fungerer det
24 timer inden kampstart er det muligt at "tage bolden" på kampen via DBU's Fodbold app. Det betyder, at man påtager sig opgaven med at lave livescore fra kampen.

Det gør man ved at søge kampen frem i Fodbold app'en og klikke på kampen. Man vil nu blive spurgt, om man vil "tage bolden" på kampen, hvis den ikke allerede er taget.

Spillernes navne ligger allerede på kampen, da der er udfyldt holdkort. Derfor er det let for livescoreindberetteren at registrere scoringer, udskiftninger og røde og gule kort.

Hvad kræver det?
For at lave livescore skal man være oprettet som livescoreindberetter. Det kan klubben gøre i KlubOffice. Derefter skal man logge ind på DBU's Fodboldapp. 

Hvordan kan man følge kampene?
Livekampe kan følges via DBU's Fodbold app. Søg kampen frem og klik på knappen "Live". Der kan følge kampens gang, såfremt nogen laver livescore på den.

Livekampe kan også følges på DBU og lokalunionernes hjemmeside. Vælg "Livescore søgning" i boksen "Søg i turneringer og resultater". Efter søgningen kan man ud for den enkelte kamp klikke på Live-ikonet.

Alle der følger kampen på Fodbold app'en kan kommentere på den og uploade billeder. Det kan give kampen mere liv.

Både på Fodbold app'en og på hjemmesiderne kan man desuden også se holdopstillinger for de to hold.

Fremtiden for Livescore fra breddekampe
Der arbejdes på at gøre det muligt at få notifikationer, når der sker noget i de kampe, man følger. Det vil dog være abonnementsbetinget. Alle indtægter fra abonnementer går til videreudvikling af app'en.

På lidt længere sigt kigges der også på Facebook-integration, så f.eks. en scoring kan slås op på en persons Facebook væg. DBU lancerer desuden efter sommerferien et nyt klubhjemmesidesystem, hvor det forventes at blive muligt at vise livescore fra klubbens kampe direkte på klubbens egen hjemmeside.

Lige nu er det primære fokus dog på at sikre en stabil drift, samt at få rettet de småfejl, der altid viser sig, når nye systemer implementeres.

Efter sommer evalueres den første halvsæson med Livescore fra breddekampe. Vi modtager meget gerne feedback via www.facebook.com/dbufodboldapp.


Log ind