Samspil mellem klubber og kommuner

Tidligere på året løftede DBU og lokalunionerne sløret for en ambitiøs kommunestrategi, der skal styrke samspillet mellem kommunerne og de danske fodboldklubber. Og nu er delstrategierne for strategien vedtaget.

Den nye kommunestrategi sigter mod at igangsætte en række partnerskaber, der skal skabe grundlag for et mere formaliseret og bæredygtigt samarbejde mellem DBU, Lokalunioner, klubber og kommuner. 

"Med dette udspil kridter vi banen op til et øget samarbejde. Klubber og kommuner arbejder allerede sammen, men vi tror på, at der ligger et endnu større potentiale for at skabe partnerskaber, der gavner såvel klub som det omgivende samfund. Den udvikling sætter vi nu skub på, samtidig med at vi viser, at fodbolden gerne vil tage et stort samfundsansvar," udtaler Ole Jacobsen, formand for DBU’s samfundsgruppe.

Siden januar har styregruppen for projektet arbejdet på at konkretisere delstrategierne indenfor hvert af de tre hovedområder: Sundhed, børn og unge samt social indsats. Resultat af det arbejde blev i sidste uge godkendt af DBU’s samfundsgruppe, og det har givet følgende fokusområder:

Sundhed – fokus på motionsfodbold for voksne.
Børn og Unge – fokus på den nye skolereform
Social indsats – fokus på inklusion

Med strategien er der afsat en række midler, der kan søges til partnerskaber mellem klubber og kommuner indenfor de nævnte områder. Flere detaljer om ansøgninger følger umiddelbart efter sommerferien, hvor man vil kunne læse mere på dbu.dk.

Samtidig sætter DBU og Lokalunionerne også gang i arbejdet med at udvikle en værktøjskasse, der skal give inspiration til klubber og kommuner, der ønsker at styrke samspillet.

Sidder du i en klub eller kommune, og går du i tanker om et partnerskab, vil høre mere om projektet, eller komme med input, kan du tage kontakt til projektleder, Kenneth Grønlund Rasmussen på mail kegr@dbu.dk eller telefon 4326 5412

DBU’s kommunestrategi er et fælles udviklingsprojekt med DBU’s seks lokalunioner, Divisionsforeningen og DIF som medspillerne i det fireårige projekt fra 1. januar 2014 til 31. december 2017. Projektet beløber sig til en samlet investering på godt 10,3 millioner kroner, hvoraf DIF bidrager med godt 4,2 millioner kroner.

Læs mere her:
Ny kommunestrategi



Log ind