Tre klubber mister 3F Liga-licens

DBU har fredag tildelt 3F Liga licenserne til klubberne i den øverste kvinderække. IK Skovbakken, B93/HIK/Skjold og BSF får ikke fornyet deres licens for den kommende sæson.

B93/HIK/Skjold er en af de tre klubber, der i sæsonen 2014/2015 ikke får fornyet sin 3F Liga-licens. Foto: wwww.fodboldbilleder.dk.


DBU’s licensudvalg var fredag samlet i Fodboldens Hus for at gennemgå klubbernes ansøgninger om licens til de øverste rækker hos både mændene og kvinderne.

Her blev ansøgningerne gennemgået med udgangspunkt i de licenskrav, der har været en realitet i den bedste danske kvinderække, 3F Ligaen, siden sæsonen 2013/2014.

Mens der sidste år blev givet flere dispensationer, da det var første år med licens i 3F Ligaen, er der i år en tydelig konsekvens for manglende opfyldelse af licenskravene i år. Således får tre 3F Liga klubber ikke fornyet deres licens til den kommende sæson på grund af manglende opfyldelse af licenskravene.

Det drejer sig om IK Skovbakken, BSF og B93/HIK/Skjold. Taastrup IF trak sig tidligere på året.

”Vi har måttet konstatere ved vores gennemgang, at tre klubber ikke opfyldte de krav, der ligger i licensmanualen. Og derfor får de ikke licens for den kommende sæson,” siger Jesper Jørgensen, der er formand for DBU’s Licensudvalg.

Fire klubber får fornyet licensen til at spille i 3F Ligaen i sæsonen 2014/2015. Det drejer sig om Fortuna Hjørring, Brøndby IF, OB og KoldingQ. De tre sidstnævnte sker dog under en forudsætning af, at de opfylder enkelte administrative krav, der ifølge licensreglernes udformning først skal opfyldes 1. juni 2014

Alle klubber har mulighed for at anke DBU’s Licensudvalgs afgørelse. Det skal ske til DBU’s Licensappeludvalg senest den 19. maj.

Læs mere om licenskrav til 3F Ligaen her

Log ind