U16 og U18 ubesejret hjem fra Qatar

Det danske U16 og U18-landshold har i denne uge været en tur i Doha i Qatar, hvor begge hold har spillet kampe mod Qatars akademihold Aspire og Palmeiras fra Brasilien. U16 holdet vandt begge deres kampe, mens U18 vandt over Aspire og spillede uafgjort med Palmeiras.
Turen til Qatar var kommet i stand relativt sent, men kunne lade sig gøre, da klubberne har vist stor forståelse for en unik mulighed for at kunne udvikle spillerne på nogle parametre, som ellers ikke er muligt. Og så samtidigt at kunne forberede de to årgange frem imod de kvalifikationer, som ligger for dem begge til efteråret. U16-landsholdet var med spillere fra årgang 1998, mens U18-landsholdet var 10 spillere fra årgang 1996 og seks spillere fra 1997. Se trupperne U16-truppen her og U18-truppen her. 

Kampene i Qatar gav disse resultater for de to landshold:

U18
Aspire – Danmark 0-2 (0-1)
De danske målscorere: Kasper Dolberg og Rezan Corlu 

Danmark – Palmeiras 2-2 (0-1)
De danske målscorere: Rezan Corlu og Jens Jakob Dyhr Thomasen (straffe)

U16
Danmark – Palmeiras 2-1 (1-0)
De danske målscorere: Nikolai Laursen og Jacob Bruun

Aspire – Danmark 0-1 (0-0)
Den danske målscorer: Marco Harboe

U16 endte dermed som vinder er i deres pulje, mens U18 holdet blev nummer to, da Palmeiras vandt deres interne opgør med Aspire med 4-0.

På turen var det Jan Michalsen, der var ansvarlig for det danske U18-landshold, da Henrik Clausen er optaget af opgaver for U19-landsholdet, som skal spille Elite Round i Spanien. Jan Michaelsen kunne efter turen se tilbage på et meget udbytterigt ophold.

”Jeg synes at U18-truppen har leveret to fine præstationer. Specielt i kampen imod Palmeiras, blev vi presset i første halvleg og matchet til det yderste, og kom også bagud 0-2. Vi formåede alligevel at lave et stærkt comeback til 2-2 og havde endda et straffespark kort før tid, som desværre ikke blev udnyttet. Det var en stærk holdpræstation, som blev krydret med nogle flotte individuelle indslag. Jeg glæder mig også over at vores filosofi - vores tilgang til at udvikle og vinde kampe var så tydelig og fremtrædende i begge kampe selvom, at denne gruppe af spillere aldrig har spillet sammen før.”

”Ud over de to modstandere, kæmpede vi også imod en ekstrem varme på over 40 grader. Det krævede, at spillerne skulle bryde nogle grænser fysisk og mentalt. Spillerne har helt sikkert lært meget om sig selv, når de har været mest presset og skulle bibeholde kvalitet. De skulle holde fokus selvom varmen stak og sved samtidig med, at Palmeiras praktiserede en meget tæt og i starten meget generende mand/mand opdækning over hele banen. Det løste vi som kampen skred frem bedre og bedre på alle parametre.”

”Det har været en udsøgt fornøjelse at lede gruppen både på og udenfor banen og turen blev heldigvis den succes, som vi alle håbede og troede på den ville blive.”

Træner for U16-landsholdet Per Holm var på samme måde begejstret for de mange erfaringer, som spillerne har fået med sig hjem.

”Det har været en super tur for drengene, som har fået nye erfaringer med landsholdet. At møde andre kulturer, er en vigtig del af Talentudviklingen – og med to nye kulturer (Sydamerika og Arabien) fik disse drenge lagt et lag på, som vi sjældent oplever. Turen var bestemt givet godt ud for spillerne. Endnu engang mange tak til klubberne for super samarbejde.”

”Spillemæssigt var jeg meget tilfreds med forløbet for U16. Vi spiller godt i flere lange sekvenser i begge kampe, hvor vi blev presset hårdt af såvel varmen, som hurtige og aggressive modstandere. Vores ”coolness” og tålmodighed blev bedre i kamp 2, og derfor vinder vi fortjent begge kampe. Turen er bestemt værd at gentage i Talentudviklingens navn”

Aktiviteten var den sidste for de to hold før sommer. Årgang 1998 starter nu op som U17-landsholdet efter sommer, hvor de indleder med Open Nordic Tournament i Danmark i slutningen af juli. Årgang 1996 bliver U19-landshold og samles for første gang i start september.

De danske mål fra kampene samt andre indslag fra turen, kan ses på DBU’s Facebook side for ungdomslandshold.


Hele truppen, som var af sted i Qatar
 


Log ind