U16: Uafgjort i dramatisk kamp

U16-landsholdet spillede 2-2 i den første af to landskampe mod Ungarn i en meget lige, intens forestilling, som både bød på masser af mål, chancer, et rødt kort og et meget specielt ungarsk mål.

U16-landsholdets startopstilling mod Ungarn. Foto: Karsten Stiig-Nielsen.

Se målene fra kampen på DBU’s Facebook side for ungdomslandsholdene.

U16-landsholdet er i disse dage samlet i Telki lidt uden for Budapest, hvor man i stedet for en ellers planlagt rejse til Ukraine; nu spiller to landskampe mod Ungarn. Efter en intens kamp, som viste sig at være en nærmest perfekt matchning for danskerne, så endte den første kamp torsdag uafgjort 2-2.

Danskerne startede kampen rigtig stærkt og var toneangivende fra start. Bolden var i klar dansk besiddelse og allerede efter 7. min havde Nicklas Røjkjær en fin mulighed, som dog blev sparket tæt og fladt forbi mål.

Midt i den danske dominans så udnyttede ungarerne dog pludselig en omstilling til at bringe sig foran 1-0. Trods dansk overtal i hele situationen, så lykkedes det ikke at få afvist, og dermed var det op af bakke fra start.

Efter at danskerne kort havde fået rystet det ungarske føringsmål af sig, så fik man igen fat, og efterhånden lugtede det lidt af en snarlig dansk udligning. Denne kom i det 26 minut, da Nikolai Laursen midt for målet trykkede af med venstrebenet og satte bolden sikkert ind via den ene stolpe. En fortjent udligning, som dog på dette tidspunkt burde have været et føringsmål.

I den resterende del af 1. halvleg var danskerne mest på bolden, men ungarerne virkede til gengæld skarpe på frispark og hjørnespark, som danskerne havde store problemer med at få afvist! Man kunne dog gå til pausen med stillingen 1-1.

Hvis man havde startet 1. halvleg stærkt, så kom danskerne endnu stærkere ud til 2. halvleg. Fra start blev der lagt tryk på det ungarske mål, og allerede 2 minutter ind i halvlegen bragte Nicklas Røjkjær Danmark foran med 2-1. Efter et par skarpe træk i feltet, så blev bolden resolut sparket ind bag en sagesløs keeper i Ungarns mål.

Efter scoringen begyndte danskerne dog måske at tage en smule let på det hele. Et par store chancer til Ungarn blev ikke udnyttet, og selvom at man stadig var foran, så virkede den danske gnist en smule slukket! Men at det skulle blive efter en meget mystisk situation, at ungarerne skulle få deres udligning, var de ikke mange der havde forudset.

En bold blev i det 51. minut spillet dybt i bagrummet af ungarerne, men umiddelbart ufarligt. Det blev dog til en satset tilbagelægning til den danske målmand Viktor Anker, som presset var nødsaget til a samle bolden op. Korrekt indirekte frispark, men i samme moment bliver den danske keeper skadet, og dommerne begynder at tilse målmanden. Den danske målmand, som er tydeligt ukampdygtig på det givende tidspunkt, bliver også tilset af sine danske holdkammerater! I mellemtiden sætter ungarerne spillet i gang, og triller bolden i mål. Dommeren reagerer ikke på situationen, men efter flere minutters skadesbehandling til Viktor Anker, så går han pludselig til midten og sætter spillet i gang, og anerkender dermed et mål til Ungarn. Naturligvis ukorrekt, da spillet ikke kan sættes i gang, da målmanden er ukampdygtig – men scoringen blev alligevel stående til stor frustration for de danske spillere og staben! Dommeren undskyldte dog hurtigt efter kampen sin store fejl!

Umiddelbart efter situationen får Adnan Curovic sit andet gule kort - og dermed rødt kort. Så den resterende del af kampen måtte danskerne spille en mand i undertal. Dette forvandlede danskerne dog fint, og kampen endte dermed 2-2 med sporadiske chancer til begge hold i slutningen af opgøret.

Efter kampen var landstræner Per Holm naturligvis ærgerlig over, at ungarerne var blevet foræret et mål. Men også fattet efter en trods alt positiv oplevelse efter en hård kamp mod en dygtig modstander.

”Vi spiller en god kamp mod en rigtig dygtig modstander, som prioriterede at spille, og det var de gode til. Men det var også en kamp, som vekslede med hvem, som havde momentum i 1. halvleg.”

”I 2. halvleg kommer vi rigtig godt fra land og får overtaget, og kommer fortjent foran i den periode indtil ‘dommeren’ desværre laver en stor fejl. I stort set samme minut bliver vi 10 mand, idet Adnan Curovic får sit andet gule kort. Derfra bliver vi presset – og skal stå på, for at få et point. Det viste drengene, at de kunne, og vi har lært lidt mere om dem og af kampen i udviklingsøjemed”.

”Det er ærgerligt, at vi ikke fik 11v11 hele vejen, for så tror jeg, vi kunne have kørt den hjem på vores måde. Flere spillere viste fine takter, men vi skal være lidt dygtigere i kamp to til at fastholde spillet og taktstokken og ikke have så mange uprovokerede fejl på bolden.”

Du kan se målene fra kampen på DBU’s Facebook side for ungdomslandsholdene.

Dagens kamp gav landsholdsdebut til fire spillere. Behrem Rizvic, Randers Freja, Alexander Tved Hansen, AaB, Andreas Friis Sørensen, Silkeborg IF og Marco Harboe Ramkilde, AaB.