Ulovlig spiller koster Vendsyssel FF tre point

Thomas Hansens optræden på Vendsyssels danmarksserie hold fredag den 23. maj betyder, at hans indskiftning i mandagens Nordic Bet kamp mod Silkeborg var ulovlig. Dermed taberdømmes Vendsyssel, hvilket samtidig betyder, at Silkeborg IF er sikre på oprykning til Superligaen.

Fredag den 23. maj deltog Thomas Hansen på Vendsyssel FF’s 2. hold i danmarksseriekampen Lindholm IF-Hjørring IF. Fire dage senere blev den 25-årige midtbanespiller sendt på banen, da han i det 87. minut blev skiftet ind i stedet for Michael Nielsen i Nordic Bet-opgøret mod Silkeborg, som Vendsyssel vandt 1-0.

Efterfølgende nedlagde Silkeborg IF protest mod brugen af Thomas Hansen, hvilket klubben mente, stred mod propositionernes § 17.1.

”En spiller er ikke spilleberettiget i turneringen, hvis spilleren samme spilledag har deltaget i en anden turneringskamp. Følgende dage betragtes som én og samme spilledag: Fredag / lørdag / søndag…
 
..... Programsatte kampe i Herre-DM, der jf. gældende tv-aftale flyttes til en anden spilledag, stilles i forhold til spilleberettigelse som var kampen spillet som oprindeligt programsat.”

I redegørelsen fra Vendsyssel erkendte klubben, at Thomas Hansen havde spillet, men at man på kamptidspunktet var af den opfattelse, at han var spilleberettiget. Det anerkendte klubben dog ikke var tilfældet efter at have nærlæst propositionerne.

Vendsyssel FF mente dog, at den sene indskiftning betød, at Thomas Hansen ingen indflydelse havde på kampens resultat.

I afgørelsen fandt Fodboldens disciplinærinstans det ikke godtgjort, at indskiftningen af Thomas Hansen ikke skulle have haft indflydelse på kampens resultat.

Fodboldens disciplinærinstans undersøgte samtidig reglerne i instansens tidligere afgørelser i forhold til, at spilleren kun var på banen i tre minutter med henblik på at benytter § 17.2, som giver mulighed for at dispensere for brug af reglerne, men fandt ikke mulighed herfor.

På den baggrund – og med henvisning til ”Propositioner for Danmarksturneringen”, § 17.1 og § 36.2, samt DBU’s Love § 30.1 a) 7 - taberdømmes Vendsyssel FF og kampens resultat ændres til 3-0 til Silkeborg IF, således at Silkeborg IF tildeles de tre point.

Det betyder samtidig, at Silkeborg to runder før tid har sikret sig oprykning til Superligaen, mens Vendsyssel befinder sig på næstsidste pladsen i Nordic Bet Ligaen med tre point op til AB på 10. pladsen.

Afgørelsen kan, jf. DBUs Love § 31.3 3) skriftligt indbringes for Fodboldens appelinstans inden 2 uger efter modtagelsen af afgørelsen. 

Læs kendelsen i sin helhed her

Se den opdaterede stilling
 
Sagen blev behandlet af Poul Gade (næstformand), Stig Pedersen, Jesper Hansen, Steven Lustü og Kim Høg Madsen. Instansen formand, Jens Hjortskov erklærede sig inhabil og deltog ikke i sagens behandling.Log ind