MENU

Tidligere topdommer modtager FIFA-ærespris

Den tidligere topdommer Peter Mikkelsen fik i dag overrakt FIFA’s Special Referee Award af Sepp Blatter.


     
Peter Mikkelsen blev i dag hædret for en lang og flot dommerkarriere med FIFA’s ærespris kaldet Special Referee Award. Peter Mikkelsen var til møde hosFIFA med dommerudvalget, da han modtog prisen.

”Det var helt specielt. Normalt sendes de her priser til medlemslandene, som står for at overrække dem i forbindelse med et award show, men Blatter (SeppBlatter, red.) startede mødet i dag med at sige, at der var specielt én person i lokalet, han var stolt af, og som han gerne ville fremhæve”, fortællerPeter Mikkelsen over telefonen fra Zürich.

”Og jeg sad og tænkte ’gad vide hvem det er?’ Han (Sepp Blatter, red.) ville selv overrække den til mig, fordi vi har kendt hinanden i mange år, og jeganede ingenting, så jeg blev både overrasket, stolt og meget rørt. Det er en fantastisk pris at få, og mine kolleger rejste sig op i lokalet og klappede,”fortsætter Peter Mikkelsen og uddyber, hvad det betyder for ham at modtage den fornemme ærespris:

”Det betyder meget, at nogen har set mit arbejde og valgt at anerkende det. Jeg er beæret over at modtage prisen, og det motiverer mig til at fortsætte mitarbejde for de danske og internationale dommere,” afslutter han.

DBU indstillede Peter Mikkelsen til prisen for godt en måned siden. For at komme i betragtning til at modtage den fornemme FIFA-pris skal følgende firekriterier være opfyldt:

1. Du skal have dømt i den højeste række i dit hjemland i mindst 10 år

2. Du skal have dømt 20 internationale ”A”-kampe

3. Du skal have afsluttet din aktive dommerkarriere

4. Du skal have udført et fremragende stykke arbejde som dommer og administrator hos FIFA eller hos dit hjemlands forbund, og du skal have ageret som enleder og et godt eksempel for dine dommerkolleger

Peter Mikkelsen startede som dommer i 1984 i den daværende danske 1. division, som i dag svarer til Superligaen. Allerede året efter blev han indstilletsom FIFA-dommer. Han var dommer under fire slutrunder (VM i 1990 og 1994 samt EM i 1992 og 1996) og blev kåret som Verdens Bedste Dommer i 1991 og 1993. I 1997blev han kåret som Årtiets Dommer.

Han stoppede sin aktive karriere som 38-årig i 1998 og er nu medlem af Elitedommer Faggruppen og FIFA’s dommerkomité.Derudover fungerer han som instruktør og observer for UEFA og FIFA.

FIFA’s Special Referee Award er kun én gang før blevet tildelt en tidligere dansk topdommer. Det skete i 2009, da Henning Lund Sørensen modtog prisen.

Log ind