MENU

Breddedommergruppe trækker i arbejdstøjet

DBU’s bestyrelse vedtog i november en ny dommerstruktur, som blandt andet medfører en forankring af breddedommerne under Foreningen af Lokalunioner. Den nye breddedommergruppe er nu konstitueret.Ny breddedommergruppe har set dagens lys.


Da DBU’s bestyrelse for en måneds tid siden aftalte en ny dommerstruktur, betød det en ny, lokal tilknytning af breddedommerne til Foreningen af Lokalunioner (FLU), mens talentudvikling og elitedommere bliver i DBU-regi.

Omstruktureringen er foretaget med henblik på at forenkle dommerstrukturen, etablere mere gennemskuelige arbejdsgange og fordele opgaverne på dommerområdet mere hensigtsmæssigt.

I den forbindelse er der nedsat en ny breddedommergruppe, som består af repræsentanter fra hver af de seks lokalunioner under DBU samt en formand, som refererer til FLU’s bestyrelse. Morten Rask Thomsen, der blandt andet har en baggrund som formand for DBU Jyllands Dommerudvalg, er valgt til at stå i spidsen for gruppen.

Breddedommergruppens indsatsområder

Breddedommergruppen mødes for første gang i midten af januar for at tage hul på arbejdet med at bygge organisationen op under FLU og etablere det nye samarbejde.

- Vi skal finde ud af, hvordan vi honorerer de krav, dommerne har til os som organisation i forhold til uddannelse, udvikling og så videre, siger Morten Rask Thomsen.

Han fortæller, at gruppens overordnede indsatsområder desuden handler om rekruttering af nye dommere for at sikre, at der er dommere nok i hele landet, samt fastholdelse af de nuværende dommere.

- Det er utrolig vigtigt at fastholde og udvikle de dommere, der er, understreger formanden.

Tættere samarbejde med lokale administrationer

Breddedommergruppen viderefører mange opgaver fra den tidligere gruppe, som var placeret under DBU:

- Vi har arvet nogle gode initiativer, som vi følger op på. Der er lavet en masse arbejde i forvejen, og det skal vi sætte i søen. Det drejer sig for eksempel om emner som dommerens sikkerhed og rekruttering af dommere i geografiske områder, hvor der er mangel, siger Morten Rask Thomsen.

Han forklarer, at en stor forskel på den tidligere struktur og den nye ligger i nærheden til lokalunionernes administrationer:

- I fremtiden vil der være et langt tættere samarbejde med administrationerne end tidligere, fordi nogle opgaver flyttes ud til dem. For eksempel lægges dommeruddannelse under uddannelseschef hos DBU Jylland, Henriette K. Jensen, lyder det.

Medlemmerne af den nye breddedommergrupper er: Allan Falch - DBU Jylland, Trine K. Westhoff - DBU Sjælland, Michael Skaarup - DBU Lolland Falster, Kasper Darfelt - DBU København, Tom Krøyer - DBU Fyn og Jørgen Lund - DBU Bornholm.

Se også

Ny struktur styrker danske fodbolddommere
 

Log ind