MENU

DBU-formand: Total oprydning i FIFA er altafgørende

Afgående FIFA-præsident Sepp Blatter og UEFA-præsident Michel Platini er udelukket i otte år på grund af korruption. DBU-formand ser frem til total oprydning i FIFA-systemet.

FIFA’s etiske komité har her til morgen udelukket afgående FIFA-præsident Sepp Blatter og UEFA-præsident Michel Platini fra alle fodboldaktiviteter i otte år. Udelukkelsen skyldes sagen, hvor Sepp Blatter i 2011 har givet Michel Platini godt to millioner schweizerfranc uden bilag og formel beslutning i FIFA. Anklagerne om korruption kom frem i efteråret og FIFA’s etiske komité har nu truffet afgørelse i sagen. 

DBU’s formand, Jesper Møller, hilser afgørelsen velkommen:

"Det er en trist sag for fodboldens verden. Men det er positivt, at der nu er en afgørelse fra FIFA’s etiske komité. Vi må nu afvente, om afgørelsen bliver anket, og vi ønsker en hurtig afklaring, så vi kan komme videre med reformerne i FIFA,” siger Jesper Møller. 

DBU’s formand er ikke overrasket over afgørelsen fra FIFA’s etiske komité. Han finder det dybt betænkeligt, at Sepp Blatter i 2011 overførte godt to millioner schweizerfranc til Michel Platini for en opgave, der angiveligt er udført 8-10 år tidligere. Derfor finder han det også kun naturligt, at FIFA’s etiske komité har behandlet sagen med så stort alvor. 

Nu er det afgørende med en hurtig afklaring, så FIFA kan få valgt en ny præsident og komme videre med arbejdet for udbredelsen af fodbold i verden. 

“Mere end nogensinde er det afgørende, at vi fastholder de vedtagede reformer, samt dem der kom frem i sidste uge og de kommende, og at vi får valgt en ny præsident, der kan stå for at implementere dem. Det er altafgørende, at der kommer en total oprydning, så vi sammen kan genrejse FIFA og arbejde for de gode elementer i fodboldens verden,” siger Jesper Møller. 

Jesper Møller havde i november møde med sine nordiske kolleger i København, hvor der også var besøg af fire af de kandidater, der stiller op til FIFA-valget i februar næste år. De fire kandidater – Tokyo Sexwale fra Sydafrika, Prins Ali fra Jordan, Jerome Champagne fra Frankrig og Gianni Infantino fra UEFA – præsenterede deres visioner for FIFA og besvarede spørgsmål fra de nordiske formænd såvel som fra de fremmødte medier.
De nordiske formænd har planlagt at mødes umiddelbart før FIFA-valget den 26. februar og drøfte, om de kan blive enige om at pege på samme kandidat. 

http://www.dbu.dk/Nyheder/2015/November/Kandidater_FIFA_Hilton

http://www.dbu.dk/Nyheder/2015/Maj/Praesidentskifte_skal_redde_FIFA.aspx

http://www.dbu.dk/Nyheder/2015/Maj/kritik_af_genvalg.aspx

http://www.dbu.dk/Nyheder/2015/Juni/Blatter_exit


Log ind