MENU

Lars Jacobsen: Vemodig afsked med landsholdet

Mentalt havde Lars Jacobsen forberedt sig på, at landsholdskarrieren skulle slutte til EM i Frankrig, men da landsholdet missede kvalifikationen, måtte landsholdets trofaste højre back gennem 10 år indse, at han havde spillet sin sidste landskamp.


Daniel Agger er en af de spillere, som gennem årene er blevet en af Lars Jacobsens bedste venner. Foto: fodboldbilleder.dk

Da landsholdet stod over for to playoffkampe mod Sverige, var der ingen tvivl hos Lars Jacobsen: Danmark ville kvalificere sig til EM, og han skulle spille sin sidste landskamp til sommerens slutrunde i Frankrig. 

Sådan gik det som bekendt ikke, og derfor måtte Lars Jacobsen stille sig op foran landsholdskammeraterne efter den sidste kamp mod Sverige og fortælle, at den netop overståede kamp blev hans sidste i landsholdstrøjen.

”Det var meget vemodigt. Jeg vidste, at jeg skyldte nogle mennesker nogle ord, men min tale var uforberedt, for jeg var sikker på, at vi ville klare den. Jeg havde udelukket muligheden for, at vi kunne ryge ud, og mentalt havde jeg forberedt mig på, at min landsholdskarriere skulle slutte til EM,” fortæller Lars Jacobsen.

En logisk beslutning

Beslutningen om at stoppe på landsholdet blev taget for længe siden, og det var der flere årsager til.

”Jeg har længe vidst, at jeg var i gang med mit sidste kapitel, og det gav ikke mening at fortsætte med nogle testkampe i foråret. Der kommer en ny træner, og der skal en ny gut ind som højre back. Dåbsattesten siger 36 år, så det ville være at presse citronen med næste slutrunde, da jeg næsten er 39 år til den tid. Jeg har også en uklar fremtid til sommer og ved ikke, om jeg fortsætter med at spille fodbold, så det er det helt rigtige at stoppe nu,” forklarer Lars Jacobsen. 

Selvom han virker afklaret med situationen, så sidder skuffelsen over den missede kvalifikation stadig i kroppen.

”Det var ekstremt hårdt at misse EM. Det var en kæmpe målsætning for mig personligt, og skuffelsen sidder stadig i kroppen. Det var en mental prøvelse at komme tilbage til klubben efterfølgende og fokusere,” siger Lars Jacobsen.

Hans farvel til landsholdet betyder også, at han ikke længere skal være en del af fællesskabet og dagligdagen i landsholdslejren, og netop det bliver et kæmpe savn for den tidligere landsholdsspiller.

”Jeg kommer til at savne samværet og hyggen i landsholdslejren helt vildt. Vi har det rigtig godt sammen, og nogle af de andre har jeg fulgtes med gennem mange år. Simon (Kjær, red.), Daniel Agger og Kalle (Thomas Kahlenberg, red.) er nogle af mine bedste venner, som jeg helt sikkert kommer til at se uden for banen, men det bliver mærkeligt, at vi ikke længere skal spille sammen,” siger Lars Jacobsen. 

Skuffelser og store oplevelser

Det blev til 81 kampe og to slutrunder for den danske højre back og dermed også masser af oplevelser i landsholdstrøjen. Nogle oplevelser husker han næsten, som var det i går.

”At se Jakob Poulsen sparke bolden ind (da Danmark kvalificerede sig til VM 2010, red.) - det husker jeg stadig tydeligt. Selvom det kun var et splitsekund i min karriere, så er det noget af det største, når missionen lykkedes,” siger Lars Jacobsen.

Og når man har været en del af landsholdet i 10 år, så har der naturligvis også været skuffelser blandt de mange oplevelser med landsholdet.

”Slutningen på min landsholdskarriere og den missede kvalifikation er den største skuffelse. Jeg var også skuffet efter kampen mod Armenien, da vi blev kørt rundt (4-0 nederlag i 2013, red.), men det her har været værre. Jeg synes, det så fornuftigt ud, men så blev der vendt op og ned på tingene med drone-sagen, og siden da havde vi en masse matchbolde, vi ikke udnyttede,” lyder det fra Lars Jacobsen.

”Men jeg er egentlig bare rigtig glad for alle de oplevelser, jeg har fået med landsholdet. Det er trods alt ikke mange, der får det,” siger Lars Jacobsen.  

 Fakta  
 Lars Jacobsen  
 Født:  20. september 1979
 Landsholdsdebut:  1. marts 2006 mod Israel
 Antal landskampe:  81
 Antal landsholdsmål:  1
 Antal gule kort:  5
 Antal røde kort:  0


Log ind