U17- og U19: Et skridt fra EM

For første gang siden 2011 deltager både U17- og U19-landsholdet i torsdagens lodtrækning til forårets Eliteround. ”Det viser at DBU og klubberne har fat i den lange ende,” siger DBUs talentudviklingschef, Flemming Berg



Daniel Stückler er blandt de spillere, som har vist, at de kender vejen til målet, når DBUs ungdomslandshold spiller. I 39 landskampe har den unge Brøndby-angriber scoret 16. gange. Foto: www.fodboldbilleder.dk 

EM er kommet tættere på for U17- og U19-landsholdet. For første gang siden 2011 er begge hold i den afsluttende Eliteround, som der bliver trukket lod til torsdag formiddag, og som er sidste skridt på vejen før deltagelsen ved EM-slutrunden i 2016 kan sikres.
 
”Med fare for at tage munden for fuld, så synes jeg, det viser, at DBU og klubberne har fat i den lange ende. Det er ikke alene vores U21-landshold, der ikke har tabt en EM-kvalifikationskamp siden 2008, der klarer sig flot. Vi ser nu en kontinuerlig fremkomst af talenter på alle årgange, så vi nu kan konkurrere succesfuldt med de bedste nationer i Europa,” siger DBUs talentudviklingschef, Flemming Berg, der peger på, at det ikke kun er i 1. EM-kvalifikationsrunde, at U17- og U19-landsholdene har vist lovende takter.
 
”De to landshold har spillet 16 landskampe i alt og blot tabt en enkelt, og der har været ganske spektakulære resultater i mellem, ” siger Berg og henviser blandt andet til U17-landsholdets 5-0 sejr over Bulgarien på udebane i en testkamp, samt U19-landsholdet 5-0 triumf over Sverige. Berg glæder sig samtidig over kvaliteten i spillet på banen:
 
”Spillet har været godt og baseret på tankerne i ”Den Røde Tråd”, og vi har samtidig set en klar udvikling i stilen til mere dynamisk og fremadrettet fodbold,” siger DBUs talentudviklingschef.
 
U19-landsholdet er ubesejret med fem sejre og to uafgjorte, og havde været det ikke været for en islandsk udligning to minutter i overtid, så havde statistikken vist 6-1-0 i stedet for.
 
U17-landsholdet har spillet to kampe mere, og også indkasseret det enkelte nederlag, som var til Polen i august måned. Til gengæld vandt holdet to gange og spillede en uafgjort i september måneds 1. EM-kvalifikationsrunde på Island, hvilket gav en førsteplads i EM-puljen.
 
Det betyder, at U17-landsholdet befinder sig i 2. seedningslag på torsdag, mens U19-landsholdet må tage til takke med en plads i fjerde og nederste seedningslag.
 
I det hele taget er U17-landsholdets vej til EM noget ”lettere”, da turneringen for andet år i træk giver adgang til de 16 bedste hold, mens U19 EM-slutrunden fortsat blot er for de syv gruppevindere og værtsnationen.
 
Lodtrækningen finder sted torsdag den 3. december i UEFA’s hovedkvarter i Nyon, Schweiz og starter med U19-slutrunden klokken 11.00 og følges op med U17-slutrunden klokken 11.45. Inden da er der lodtrækning til EM-kvalifikationsturneringen for de kommende U17- og U19-landshold.

Log ind