MENU

Christian Eriksen er Årets Fodboldspiller 2014

Elegante Eriksen blev af de danske fodboldfans kåret til Årets Fodboldspiller, mens Kent Nielsen løb med Årets Træner. Mariann Gajhede Knudsen blev Årets Fodboldspiller på kvindesiden.

Kent_Nielsen_DFA

Kent Nielsen vandt prisen som Årets Træner 2014. Foto: Fodboldbilleder.dk

Dansk Fodbold Award 2014 blev fredag afholdt i Odense, hvor ti priser fik deres rette vinder – otte af priserne udvalgt af juryer, mens to priser blev valgt efter afstemning af de danske fodboldfans.

En af dem var prisen som Årets Fodboldspiller, mænd – en pris som Christian Eriksen tog for andet år i træk.  Af de mange begrundelser at vælge i mellem lød det blandt andet:

”Nøglespiller på både klub- og landshold. Udfylder rollen som offensiv midtbanespiller perfekt. Er trods sin unge alder spil- og kampafgørende og dermed en af de absolutte profiler. Christian er teknisk fremragende i alle detaljer og har et blik for spillet, der rækker langt ud over det normale. Som en naturlig udvikling gik turen efter flere succesfulde år i Ajax til Tottenham i sidste sæson. Her har Christian straks indfriet de berettiget høje forventninger, der på forhånd var stillet til ham.”

Landsholdskollegaen Pierre Emile Højbjerg tog prisen som Årets Talent. Hvorfor kan du læse og høre om her.

Kent Nielsen Årets træner

Kent Nielsens præstationer i AaB var nok til at sikre ham titlen som Årets træner, blandt andet ud fra følgende begrundelse:

”Resultaterne taler deres tydelige sprog. Med ’The double’ i 2014 viste Kent Nielsen sine evner til at få det optimale ud af en trup. Kenn har udført et fantastisk flot arbejde gennem flere år med et ungt hold af mange spillere fra egne rækker. Mesterskaberne blev vundet uden de helt store økonomiske midler, men stadig med effektivt spil og underholdende fodbold. Kent Nielsen forstår i høj grad at få det optimale ud af sine spillere.”

AaB var også repræsenteret i kategorien ´Årets Superligaspiller´ med hele to spillere, men det var Pione Sisto fra FC Midtjylland, der tog prisen som Årets Superligaspiller – se hvorfor her.

Mariann Gajhede Knudsen Årets Fodboldspiller, kvinder

På kvindesiden kunne Mariann Gajhede Knudsen glæde sig over titlen som Årets Fodboldspiller. Den 30-årige Linköping- spiller, der sagde farvel til landsholdet i 2014, fik følgende begrundelse for den flotte pris:

”Mariann er en utrolig fodboldklog spiller. Hendes store viden om spillet og fremragende pasningskvaliteter bruger hun til konstant at lave plads og spille sine holdkammerater gode. Hun har både et stærkt hovedspil og en super sparketeknik, og nu i karrierens efterår altså også en solid målnæse. En helt igennem fantastisk kontrollerende holdspiller på midtbanen med matchafgørende individuelle kvaliteter i det fremadrettede, som vil blive savnet voldsomt på landsholdet fremover.”

Prisen som årets kvindelige talent gik til Frederikke Skjødt Thøgersen – du kan se begrundelsen her.

Alle priser og vindere samt motivationer kan du se under hver enkelt kategori her, mens du kan læse mere om Årets ´En Del af Noget Større´-pris her.

Se alle videoer fra fredagens prisoverrækkelse her


Log ind