MENU

DBU kritiserer Spillerforeningen for at forvrænge fakta

DBU ønsker en aftale med solidariske vilkår, hvilket fremgår af det sendte tilbud til spillerne, men spillerforeningen forvrænger fakta.


Foto: fodboldbilleder.dkDBU ønsker ikke at indgå forskellige aftaler med spillerne. Det er misforståelse, som er opstået fordi Spillerforeningen forvrænger fakta. 
 
Spillerforeningen forvrænger fakta i debatten om en ny landsholdsaftale. I flere medier fremlægges det som om, at DBU ønsker at aflønne landsholdsspillerne forskelligt – samt at forhandlingerne i fremtiden skal være med de enkelte spillere. Begge dele er faktuelt forkert og ligner en forvrængning af fakta fra Spillerforeningens side, mener Jakob Høyer, DBU’s kommunikationschef: 
 
”DBU ønsker en aftale med solidariske vilkår, hvor alle spillere får en enslydende aftale, hvilket også fremgår af det tilbud, vi sendte til spillerne i sidste uge. Det ved Spillerforeningen – men de er åbenlyst med til at forvrænge fakta. Det bekræfter vores oplevelse af, at det her efterhånden er blevet en fagforeningskamp i stedet for en kamp for at skabe løsninger for det danske landshold,” siger han. 
 
Da DBU den 18. februar sendte brev til 40-60 spillere i bruttotruppen, blev det understreget, at DBU fortsat gerne vil forhandle aftale-vilkår på plads med Spillerforeningen. DBU ønsker dog, at den enkelte spiller skal underskrive den solidariske aftale – for at opnå størst mulig fleksibilitet, når spillerne skal deltage i arrangementer med fans og samarbejdspartnere. 
 
”Vi respekterer Spillerforeningen som forhandlingspart og som rådgiver for spillerne. Men det kan ikke være meningen, at Spillerforeningen skal være med hver gang, en spiller skal møde fans eller andre samarbejdspartnere, ” siger Jakob Høyer.


Seneste nyheder vedrørende landsholdsforhandlingerne:


26/2: DBU og Spillerforeningen langt fra hinanden
18/2: Forhandlinger mellem DBU og Spillerforeningen strandet 

Log ind