DBU ønsker aftale med kvindelandsholdet

DBU har igennem længere tid forhandlet med Spillerforeningen om en fast landsholdsaftale for spillerne på kvindelandsholdet.

Det har i en længere periode været et ønske fra DBU og de danske kvindelandsholdsspillere at sikre en nedskrevet, fast aftale mellem spillerne på det danske kvindelandshold og DBU omkring de forhold, der gør sig gældende for deltagelse på landsholdet – som det er tilfældet med også med spillerne på det danske herrelandshold.

DBU har derfor været i en lang forhandling med Spillerforeningen om for første gang at få en fast landsholdsaftale for kvindelandsholdet. I DBU’s udspil vil spillerne blandt andet fremover få udbetalt et honorar, tabt arbejdsfortjeneste, stipendiater og en slutrundebonus samt naturligvis del i de indtægter, der måtte være. Der er tale om en solidarisk aftale, så alle spillere får det samme for at spille for kvindelandsholdet.

På samme vis som med herrelandsholdet så anerkender DBU Spillerforeningen som forhandlingspartner, men DBU ønsker spillerne som underskrivere på aftalen for at styrke kontakten mellem spillerne og DBU og dermed også øge mulighederne for at profilere kvindelandsholdet.

”DBU ønsker fortsat at udvikle dansk kvindefodbold gennem gode relationer og et godt samarbejde med kvindelandsholdet. Derfor har vi et stort ønske om at indgå en landsholdsaftale med spillerne. Efter længere tids forhandlinger må vi dog erkende, at det ikke er muligt at blive enige med Spillerforeningen om, hvem der skal underskrive aftalen. Derfor har vi i dag, i lighed med spillerne på herresiden, bedt kvindelandsholdsspillerne om at tage stilling til den aftale, vi vil tilbyde dem samt tilkendegive, om de fortsat ønsker at stå til rådighed for landsholdet,” udtaler Claus Bretton-Meyer, administrerende direktør i DBU.

Spillerne skal meddele DBU, om de fortsat ønsker at stå til rådighed for landsholdet senest den 12. marts.    

Den frist ligger efter Algarve Cup, som spilles i perioden 4.-11. marts, hvor spillerne allerede er blevet udtaget. Her møder holdet møder Japan, Frankrig og Portugal.

Se brevet til kvindelandsholdsspillerne her

Log ind