MENU

DBU og Spillerforeningen er langt fra hinanden

Efter dagens møde med Spillerforeningen og en advokat fra LO konstaterer DBUs direktør, Claus Bretton-Meyer, at parterne fortsat er langt fra hinanden

Dagens møde mellem Spillerforeningen varede tæt på to timer, men da parterne sagde farvel til hinanden, var man ikke kommet tættere på en løsning:

”Vi fik udvekslet synspunkter, men jeg må konstatere, at vi fortsat er langt fra hinanden på de økonomiske og kommercielle forhold. Det er en rigtig beklagelig situation for dansk landsholdsfodbold, ” siger DBUs direktør, Claus Bretton-Meyer.  DBUs administrerende direktør havde set frem til at møde repræsentanter fra Spillerrådene, men de var overraskende nok ikke til stedet. I stedet var der en advokat fra LO til forhandlingerne:

”For mig at se, er der tale om en eskalering af konflikten, når Spillerforeningen inviterer LO med til forhandlingsbordet og dermed gør det til et fagforenings anliggende. Det er det ikke. Spillerne er ansatte i deres klubber, mens det at spille på landsholdet er et tilbud,” siger DBUs administrerende direktør, der også ærgrer sig over, at Spillerforeningen bruger fredagens Fodbold Award som element i forhandlingerne.

”Det er beklagelig, at Spillerforeningen og spillerne laver en kollektiv boykot af DFA i morgen med den begrundelse, at der er tale om et kommercielt forhold. Der er intet kommercielt ved awarden. DFA er hyldest fra blandt andet fans til spillerne, og jeg synes ærlig talt, det er ærgerligt, at parterne ikke formår at holde den fri fra konflikten.”

Claus Bretton-Meyer vil i morgen orientere DBUs forretningsudvalg og bestyrelse, når de mødes i Odense i forbindelse med årets repræsentantskabsmøde:

”Som tingene er nu fastholder vi mandagens deadline, hvor vi får et overblik over, hvilke spillere, som ønsker at være til rådighed til de kommende kampe, og så bemærker jeg, at Spillerforeningen allerede har været ude med en pressemeddelelse, hvor de siger, at de er klar til realitetsforhandlinger. Det var egentligt det, som jeg troede vi havde været i siden juli måned, ” sluttede Claus Bretton-Meyer.

Log ind