MENU

DBU’s nye elitechef har bred erfaring fra klub og union

Talentudvikling og sportslig udvikling er altafgørende for dansk fodbolds fremtid, siger Kim Hallberg, der er udnævnt til ny elitechef i DBU med kæmpe kendskab til talent-arbejdet i både klubber og på landsplan.

KimH_500
Kim Hallberg er ny elitechef i DBU. FOTO: Fodboldbilleder.dk

DBU ønsker at styrke talentudviklingen og det sportslige område, så landsholdene også i fremtiden har de bedste spillere og talenter – og nye Pierre Emile Højbjerg’er og Christian Eriksen’er. Derfor har DBU’s ledelse besluttet at styrke elite-afdelingen med en ny elitechef og en ny talentudviklingschef, der sammen med den nuværende trænerudviklingschef, Peter Rudbæk, skal udgøre ledelsen i DBU Elite. 

I dag er der sat navn på den første, når den 38-årige Kim Hallberg præsenteres som ny elitechef i DBU. Kim Hallberg kommer fra en stilling som team manager i Brøndby IF med administrativt ansvar for store dele af det sportslige område i en af landets største klubber. Tidligere var han seks år i DBU – som talentudviklingskoordinator og senere som landsholdssekretær for U21-landsholdet – så han kender organisationen indefra. 

Netop det brede kendskab til talentudvikling og udviklingsarbejde på flere niveauer er en styrke, siger Claus Bretton-Meyer, administrerende direktør i DBU, der ser frem til samarbejdet med Kim Hallberg: 

”Elite og talent-arbejdet er afgørende for dansk fodbold, og derfor er det afgørende med en person med bred indsigt og godt netværk. Begge dele har Kim, der tilmed kender DBU indefra og derfor hurtigt kan skabe resultater i samarbejde med de mange forskellige aktører på området,” siger direktøren. 

Kim Hallberg glæder sig til opgaven og er stolt over at skulle tilbage til DBU på så vigtig en post: 

”Som administrativ medarbejder er dette job vel det tætteste, man kan komme på selv at trække den røde trøje over hovedet. Jeg brænder for fodbold, talentudvikling og arbejdet med at skabe resultater sammen med holdet af kompetente og erfarne kolleger.  Jeg glæder mig til de mange udfordringer,” siger han.

Med Kim Hallberg i spidsen for elite skal der være større sammenhæng mellem bredde og elite i alle afkroge af arbejdet med sportslig udvikling, talentudvikling og træneruddannelse. Sammen med elite-afdelingen skal han udvikle en strategi for den elitære udvikling i DBU. Og han glæder sig til opgaven:

”Jeg har stor erfaring i at arbejde på tværs mellem klubber og har stort kendskab til talent-landskabet og arbejdet med at skabe udvikling i fodbolden, senest fra min tid i Brøndby. Jeg håber at kunne bidrage til at vi får udviklet endnu bedre spillere og skabt store resultater med vores landshold,” siger Kim Hallberg. 

Som ny elitechef skal Kim Hallberg referere til DBU’s administrerende direktør og bliver chef for både trænerudviklingschef Peter Rudbæk og den nye talentudviklingschef i reference. Sidstnævnte ventes udpeget inden for nærmeste fremtid.


Log ind