MENU

De flittigste frivillige hænder

Vi har samlet motivationstalerne for de nominerede til Årets Fodboldleder – og den helt nye hæderspris ’Årets fodboldaktivitet’. Se her om din træner eller holdleder har gjort sig fortjent til titlen. Vinderne kåres på lørdag.

Maibritt_Mathiasen
Maibritt Mathiasen blev sidste år fejret som Årets Fodboldleder af sit pode-hold i Guldborg IF. Foto: Guldborg IF.


De frivillige i fodboldverden har måttet lægge ører til meget – særdeles velfortjent – ros i den seneste tid. Først udtalt af selveste Dronning Margrethe, der i sin nytårstale til den danske befolkning bragte de frivillige kræfter i fokus med en særskilt tak for deres indsats til det danske samfund. Herefter var det Statsminister Helle Thorning-Schmidt, der i selvsamme nytårstradition valgte at fremhæve vigtigheden i de frivilliges daglige arbejde. 

I DBU mener vi ikke, at der kan falde et overtal af roser efter de frivillige. Trænere, holdledere, kasserer og bestyrelsesmedlemmer er rygraden i det danske fodboldsamfund. Uden dem – ingen fodbold, som DBU´s formand Jesper Møller så præcist fremlagde det tidligere på året. 
Derfor hyldes de frivillige, der i løbet af 2014 har ydet lidt ud over det sædvanlige, for at få hverdagen for fodbold glade danskere til at løbe lidt snildere rundt. 

De nominerede til Årets Fodboldleder er alle personer, der har været aktive for en fodboldklub eller lokalunion og som har gjort en markant forskel for klubbens medlemmer. DBU´s breddeudvalg kårer vinderen af Årets Fodboldleder blandt følgende nominerede, indstillet fra hver deres lokalunion: 

Sten Lerche, Brøndbyernes IF (DBU Sjælland)

I 38 år har Sten Lerche været én af de ildsjæle, der har tegnet Brøndbyernes IF som en moderne og attraktiv klub. En sand blæksprutte, der har ydet en indsats langt ud over det forventede. Stadionspeaker, kasserer, IT-ansvarlig og bestyrelsesmedlem er blot nogle af de poster, Sten har påtaget sig igennem sin lange, frivillige karriere i klubben. Sten er grundlæggende guld værd og hans klubloyalitet er helt ekstraordinær. 

Nicolaj Nørup Sostack, Kauslunde IF (DBU Fyn)

Nicolaj er visionær, socialt favnende, nytænkende og formand i den lille vestfynske klub – alt sammen inden han er fyldt 40. Nicolaj har fundet balancen mellem drømme og realisme i den lille klub, og har med få ressourcer formået at stille skarpt ind på kampen for at fastholde medlemmer i den lille klub – altid med klubbens bedste for øje. Nicolaj forstår at engagere hele klubben såvel som lokalsamfundet i arrangementer, hvilket netop har ført til, at Kauslunde IF også er nomineret til Årets Fodboldklub 2014. 

Keld Jørgensen, KB (DBU København)

Keld Jørgensen har været medlem af KB Fodboldklub siden han kunne binde sine egne snørrebånd. Keld var med til implementeringen af KB som en fast bestanddel af toppen af dansk, professionel fodbold med etableringen af FC København. Det er ligeledes Keld, der var idé-manden bag ’Løven’ som FCK´s nye symbol. Få mennesker kan bryste sig af, at have bidraget med så meget frivilligt arbejde som Keld i én af Danmarks absolut største klubber. 

John Larsen, Væggerløse Boldklub (DBU Lolland-Falster)

John har gjort en kæmpe indsats i den syddanske klub for at få den nye ungdoms-pigeafdeling op at stå. Et arbejde der har resulteret i, at klubben i dag kan bryste sig af en stor og velfungerende pigeafdeling med 50 pigespillere og et damesenior-hold, som skal være med til at engagere de unge pigespillere til at fastholde interessen for fodbolden, når de bliver ældre. Også for de yngste har John gjort en forskel som pode-træner, og sammen med resten af trænerteamet har han sikret, at flere og flere af de helt små begynder til fodbold. John har alt i alt lagt – og ligger fortsat – et rigtig stort stykke arbejde i Væggerløse Boldklub. 

Lars Lykke Nielsen, IF Skjold Sæby (DBU Jylland, region 1)

Lars har fungeret som træner i klubben siden 1997, men trænertjansen dækker kun en brøkdel af Lars´ arbejde. Som primus motor på klubbens ungdomskampledere har Lars afviklet talrige kamplederkurser og afsat dommere til klubbens 5 og 7-mands kampe. Turneringstilmelding har ligeledes ligget på Lars´ bord og der ud over ser han sig aldrig for god til at påtage sig ad hoc-opgaver, når de lander på hans bord. 

Gert Josefsen, Skive Idrætsklub (DBU Jylland, region 2)

Som naturlig forlængelse af Gerts store indsats som børnetræner, har han de sidste år som børnechef stået med ansvaret for klubbens kæmpestore børneafdeling. Gerts fokus har altid været på børnenes trivsel og særligt de udsatte børn og unge, der har haft klubben som et dagligt ståsted, har stået Gert nær. Gert har desuden den sjældne evne som ildslukker, som er uundværlig – særligt i en fodboldklub, der er baseret på frivillige indsatser. 

Ole Mikkelsen, Them GF (DBU Jylland, region 3)

Ole har været den drivende kraft for at få Them GF på landkortet – også DBU-landkortet. Han har stået i spidsen for at få store arrangementer til klubben, fx DBU Fodboldskolen, Kom ud af PomFRITTEN og senest Jyske Bold Storstævner, som ad tre omgange har løbet af stablen i Them. Særligt børnemedlemmer og trænerstaben har virkelig kunne mærke, hvor stor forskel Ole har gjort med sin indtræden i klubben.  

John Andersen, Andst UI (DBU Jylland, region 4)

John er den type tilflytter, som enhver landsby tager i mod med åbne arme. Da John flyttede til Andst, gik han med samme aktivt ind i foreningslivet i den lille lokalklub – både som træner for de mindste og som solid spiller på old-boys-holdet. John bruger mange timer på konstant at dygtiggøre sig som træner og det gør ham til en respekteret og særdeles vellidt træner i klubben. Det blev ikke værre af, at han frivilligt tog fire børnespillere med på tur til landskamp i Parken – en oplevelse, der har givet ham faste fans på sidelinjen, når han præsterer for old-boys-holdet på de lokale fodboldbaner. 

Helt ny hæderspris

Årets Fodboldaktivitet kåres for første gang i år i DBU regi. Prisen gives for en fodboldrelateret aktivitet, der på samme tid er innovativ og nytænkende og som favner en specifik målgruppe, med formål om at tiltrække eller fastholde medlemmer. 

De nominerede til Årets Fodboldaktivitet:

Projekt Helhed, B1909 (DBU Fyn)

B1909 har hjemme i hjertet af Vollsmose i Odense, hvor klubben igennem flere år har arbejdet målrette med at udvikle ”det hele menneske” i et socialt belastet område. Fokus ligger for de mindre børn på koblingen mellem den store fodboldinteresse og læring i skolen, mens der på unge-området sættes ind for at fremme lysten til uddannelse hos de større børn. For klubben har det været en nødvendighed også at oprette ”Værestedet”, hvor man har kunnet opdrage medlemmer i klubben til at kunne gennemføre fodboldkampe uden ballade. Projektet blev i sommeren 2014 udvidet til også at inkludere to lokale skoler, så skoleundervisning nu blandt andet foregår i klubbens lokaler og udendørsarealer. 

Futsal For Kids (DBU København)

DBU´s børnefutsalstævner ”Futsal For Kids” har oplevet stor opbakning fra interesserede klubber i projektets korte levetid. I december alene kæmpede 251 hold i den tekniske indendørs-disciplin. Futsal er sjovt for børnene, fordi spillet er fyldt med hurtige driblinger, mange berøringer og enkle regler. Der er desuden udviklet specielle futsal-bolde for at imødekomme børnenes behov og størrelse. 

Årets Fodboldleder og Årets Fodboldaktivitet kåres på lørdag ved DBU´s Repræsentantskabsmøde i Odense.

Log ind