DM i teknik, tempo og tryllerier

Futsal er kendt for sportens høje underholdningsværdi med masser af tempo og tekniske finesser. I weekenden mødes Danmarks største profiler, når DM i Futsal sparkes i gang og jagten på DM-guld og en plads i UEFA Futsal Cup går ind.



Lasse Jensen, København Futsal og Mads Falck fra JB  FutsalGentofte ses her i duel i sidste års finale. Foto: www.fodboldbilleder.dk

Der er dømt masser af boldlækkerier, når Roskilde Hallerne lægger bane til den 8. udgave af DM i Futsal – en indendørs boldsport, der i den grad har bidt sig fast som en både underholdende boldsport med fokus på teknik, tempo og tryllerier.

Her mødes de bedste i dansk futsal, herunder flere landsholdsprofiler, i jagten på DM-guld – og ikke mindst en eftertragtet plads i kvalifikationen til UEFA Futsal Cup. Årets fire finalister er netop fundet:

  • JB Futsal Gentofte
  • FC Fjordbold
  • Søhus/Stige
  • Kolding IF

Sidste års vindere fra København Futsal er ikke med i årets finale, da de i en intens kamp tabte til FC Fjorbold, der er med for første gang. Forrige års danmarksmestre og sidste års sølvindere fra JB Futsal Gentofte ved til gengæld, hvad det betyder at vinde, og vil kæmpe for at medaljerne kommer tilbage til Gentofte.

Søhus/Stige fra Fyn har også været med tidligere, uden det dog er blevet til en podieplads, mens det er første gang at jyske Kolding IF er med i kampen om at blive Danmarks bedste futsalhold.

Se programmet her

Flere futsalspillere i Danmark

Geografisk spreder DM-holdene sig denne gang over hele Danmark og understreger dermed også den rivende udvikling, som sporten aktuelt oplever landet rundt.

Det danske futsallandshold skrev historie i januar ved at gå ubesejret igennem til puljespil med Grækenland, Bulgarien og Gibraltar og dermed kvalificere sig til næste runde i kampen om en billet til EM i Serbien.

Derudover venter en VM-kvalifikaton i efteråret for landstræner Nikolaj Saabyes tropper

Antallet af futsalhold er samtidig steget på landsplan og flere og flere klubber har set fordelene ved at kunne træne futsal i vinterperioden, og derved give spillerne teknisk og taktisk træning rundt om i hallerne. Sporten er desuden netop af DIF blevet godkendt som særskilt aktivitet – en stor fordel når haltiderne ude i landet skal fordeles.

Alle kampe ved DM sendes direkte på kanalsport – www.kanalsport.dk og du kan samtidig også følge DM på www.facebook.com/DBUfutsal. 

Der er gratis adgang både lørdag og søndag!

Log ind