Forhandlinger mellem DBU og Spillerforeningen strandet

Efter længere tids forhandlinger er det ikke lykkedes for DBU og Spillerforeningen at nå til enighed om en ny landsholdsaftale. Spillerne skal nu tage stilling til, om de fortsat vil stå til rådighed for landsholdet.


 
Siden efteråret har DBU og Spillerforeningen forhandlet om en ny landsholdsaftale. Det er endnu ikke lykkedes at nå til enighed, og dermed står DBU nu udenen aftale med landsholdsspillerne.

Derfor vil DBU i dag bede en bruttotrup på 40-60 landsholdsspillere om at tilkendegive, om de vil stå til rådighed for landsholdet det næste halve år, derblandt andet byder på venskabskampe mod USA, Frankrig og Montenegro samt EM-kvalifikationskamp mod Serbien.

”Det er en beklagelig situation, vi står i. DBU ønsker en fair og god aftale for alle parter, så vi sammen kan skabe store resultater for dansk fodbold.Spillerforeningen har afvist vores tilbud, så derfor har vi set os nødsaget til at bede spillerne om at vurdere, om de fortsat vil stå til rådighed forlandsholdet,” udtaler Claus Bretton-Meyer, adm. direktør i DBU.

DBU har de seneste par år haft store underskud – hhv 9,6 millioner kroner i 2013 og 4,5 millioner kroner i 2014. Samtidig ønsker DBU at investere mere italentudvikling og fanoplevelser, der er med til at styrke fremtiden for dansk fodbold. Derfor omfatter tilbuddet til de danske landsholdsspillere enaftale med en besparelse på 17% i forhold til tidligere aftale, hvilket dog stadig gør det til en attraktiv aftale i sammenligning med eksempelvis Sverigeog Norge.

”Vi ønsker fortsat at give spillerne et godt honorar for at spille for landsholdet, men vi har en presset økonomi og ønsker også at prioritere andrevigtige områder. Samtidig ønsker vi en særlig oplevelsespulje, så landsholdet kan få foredrag, teambuilding og andre aktiviteter, når de er samlet. Det ergodt for holdet og for sammenholdet,” siger Claus Bretton-Meyer.

Derudover er DBU og Spillerforeningen uenige om den såkaldte aftalepart. DBU ønsker at indgå aftalen direkte med spillerne for at have størst fleksibilitet,når spillerne skal deltage i arrangementer med fans og samarbejdspartnere. Det har Spillerforeningen ikke ønsket.

”Vi anerkender Spillerforeningen som forhandlingspartner og også spillernes ønske om en solidarisk aftale for alle spillere. Men vi ønsker at indgå aftalenmed den enkelte spiller – blandt andet for at skabe et tættere samarbejde mellem DBU og spillerne,” siger Claus Bretton-Meyer.

Bruttotruppen på 40-60 spillere skal meddele DBU, om de fortsat står til rådighed for landsholdet senest den 2. marts. Derefter vil landstræner MortenOlsen udtage truppen til de kommende kampe mod USA og Frankrig på et pressemøde den 17. marts. Hvis der er afbud, vil DBU og landstræneren udtage andrespillere.

”Vi lever naturligvis op til aftalerne med UEFA og de landshold, vi skal spille kampe mod. Så uanset hvad stiller Danmark med et landshold i de foreståendekampe,” siger Claus Bretton-Meyer.

Spillerne på U21-landsholdet er desuden blevet bedt om at bekræfte, at de står til rådighed for U21-landsholdet. Der vil også blive sendt et tilbud om en landsholdsaftale til cirka 40 kvindelige landsholdsspillere. 

FAKTA om landsholdsaftalen med A-landsholdet:

Spillernes landsholdshonorar er en kombination af en række faste og variable satser. Der udbetales startpenge, resultatbonus, kvalifikationsbonus,tilskuerbonus og slutrundepenge. Derudover ydes der et bidrag til en såkaldt spillerpulje ved indgåelsen af kommercielle partnerskaber.

· I DBU´s udspil i den nye aftale fastholdes satsen på startpenge, resultatbonus, kvalifikationsbonus og spillerpuljeaktiviteter, mens der vil være ennedregulering i satserne på tilskuerbonus og slutrunde bidraget til spillerne

· En spiller, som har spillet alle landskampe i den tidligere 4-årige kontraktperiode, har tjent 3,2 mio. kr. ved at spille på landsholdet inkl.deltagelsen i EM 2012. Det svarer til et årligt honorar på 800.000 kroner for godt otte kampe om året. Det er i forhold til de beløb, at DBU ønsker enbesparelse på 17 %

· I dag modtager spillerne den samme tilskuerbonus pr. billet på trods af, at DBU sidste år satte priserne ned på 76 % af landskampbilletterne. I den nyeaftale ønsker DBU at regulere spillernes tilskuerbonus i forhold til de nye billetpriser

· Også med DBU’s tilbud til en ny aftale vil de danske spillere have de højeste aflønningssatser i Norden

Se brevet der udsendes til bruttotruppen

Log ind