MENU

Kamp om pladserne på futurelandsholdet

U16-landstræner Per Holm har udtaget truppen til futurelandsholdet, som skal møde Belgien og Sverige. Landstræneren glæder sig over, at kampen om pladserne er blevet større.


Futurelandsholdet 27. marts 2014 
 
Futurelandsholdet skal i marts møde Belgien og Sverige i en tre-nationers turnering, som finder sted i Belgien. Det er tredje gang, at futurelandsholdet ersamlet for at spille kampe, og for Sveriges vedkommende er det første gang, at vores naboland stiller med et futurelandshold.

Futurelandsholdet var samlet i tirsdags, og på baggrund af kvaliteten til træningen kan U16-landstræner Per Holm konstatere, at potentialet i truppen erblevet større fra år til år, hvilket har betydet, at det har været sværere for ham at udtage de 18 spillere, der skal repræsentere Danmark i Belgien.

”Efter en super éndagssamling i Nyborg tirsdag den 10. februar - hvor spillere, vejr og faciliteter var i top - kan jeg glæde mig yderligere over, atfuturegruppen med spillere med stort potentiale er blevet større fra år til år. Derfor har det også været ekstra svært at vælge spillerne tilfuturelandsholdets tur til Belgien,” fortæller Per Holm, som glæder sig til at se drengene i aktion mod Belgien og Sverige.

”Jeg ser frem til de to kampe med holdet, hvor vi i år møder både Belgien og Sverige. Som da vi i sin tid blev inspireret af Belgien, så er Sverige nublevet inspireret af os, og derfor er vi nu tre lande i denne miniturnering, hvor ordet 'udvikling’ er i højsædet. Jeg synes, vi har en meget stærk ogspændende trup, så det bliver et par spændende opgaver at se drengene i,” slutter landstræneren.

Futurelandsholdet møder Belgien den 2. marts klokken 19.00 og Sverige den 5. marts klokken 11.00. Kampene spilles på det belgiske fodboldforbunds center iTubize.

Ud af de 18 spillere i truppen så har både Carlo Holse, Christoffer Hansen og Julius Eskesen fået debut på U16-landsholdet.

Truppen til futurelandsholdet:

Klub

Navn

AC Horsens

Mathias Bøje

B. 93

Oliver Tveskov

Brøndby IF

Jonas Madsen

Esbjerg fB

Oscar Abel

Esbjerg fB

Viktor Christensen

Esbjerg fB

Victor Mikkelsen

FC København

Filip Djukic

FC København

Carlo Holse

FC Nordsjælland

Oliver Thorup Børner

FC Nordsjælland

Magnus Kofod

Næsby BK

Christoffer Hansen

Næsby BK

Oliver Nielsen

Odense Boldklub

Julius Eskesen

Odense Boldklub

Emil Mikkelsen

SønderjyskE

Nicklas Bachmann

Vejle Boldklub

Arbnor Mucolli

Vejle Boldklub

Tobias Utoft

AaB

Mathias Johannesen


Fakta:

Future begrebet dækker over spillere, der typisk endnu ikke er kommet i vækstspurt og derfor fysisk kan være overmatchede i træning og kampe. I DBU udtagesder future spillere centralt på U15, U16 og U17 niveau.

Klik her for at læse mere om talenttiltagets start i 2013 

Log ind