Lucas Andersen: Jeg er kommet ud på den anden side

Lucas Andersen fik sidste år debut på A-landsholdet, hvilket han selv betegner som kulminationen på en god periode. Landsholdsspilleren har dog kæmpet hårdt for at slå igennem siden sit skifte til Ajax i 2012. Nu føler han, at han er kommet ud på den anden side.


     
For tre år siden som blot 17-årig fik Lucas Andersen debut på ligalandsholdet. Et halvt år senere solgte AaB den driblestærke spiller til Ajax, hvor fleredanske spillere har fået deres gennembrud. Lucas Andersen var udråbt til at være et kæmpe talent, og derfor fulgte der høje forventninger med, da hanskiftede til den klub, hvor så mange andre danske spillere har fået succes. Men successen for den nordjyske spiller lod vente på sig.

”Jeg tror, det er svært at sætte sig ind i, medmindre man selv har været ung spiller i udlandet. Det tog længere tid end håbet at få mit gennembrud, ogmange ting spillede ind. Jeg kom fra trygge rammer i AaB, hvor jeg var udråbt til at være det helt store talent, og pludselig var jeg ukendt og skulle visemig frem i et nyt land. Jeg skulle vænne mig til en ny kultur og nye træningsmetoder, og det var svært at være hjemmefra,” fortæller Lucas Andersen, somikke leverede det på banen, han var vant til.

”Mine præstationer var ikke så gode, og det gjorde mig frustreret. Det blev til en ond cirkel af negative tanker, hvor jeg tvivlede på, om jeg var god nok.Jeg kunne også mærke presset fra omverdenen, som begyndte at stille spørgsmålstegn ved, om jeg er god nok, og det gav et endnu større pres,” siger LucasAndersen.

Tålmodighed betaler sig

Heldigvis kæmpede midtbanetalentet videre, og i løbet af sidste år begyndte Lucas Andersen for alvor at bide sig fast på holdet i Ajax. I november komkulminationen, da han blev udtaget til A-landsholdet, hvor han oven i købet var at finde i startopstillingen i sin debutkamp.

Selvom gennembruddet i Ajax tog længere tid end forventet, så er landsholdsspilleren stolt over at være fast spiller i en topklub i udlandet som blot20-årig. Og kampen for gennembruddet har lært ham meget.

”Jeg er kommet ud på den anden side og har lært meget af forløbet. Det er svært at have tålmodighed, men det betaler sig. Jeg har altid drømt om at fådebut på landsholdet, og for mig var det kulminationen på en god periode. Jeg har taget det skridt for skridt og er så heldig at have repræsenteret alleungdomslandshold, og at nå A-landsholdet er den højest opnåelige bedrift,” fortæller Lucas Andersen.

Antiklimaks

Debuten gik dog ikke som forventet, da midtbanespilleren fik slået flere tænder løse efter en duel og måtte lade sig udskifte efter blot 23 minutter.

”Jeg mærkede et tryk i munden og kunne mærke, at jeg blødte, så jeg vidste, at jeg nok skulle ud. Selvom jeg aldrig vil glemme min debut, så ville jeghellere have husket kampen for noget andet. Det var lidt et antiklimaks på kulminationen, at min debutkamp nærmest sluttede, før den startede,” fortællerLucas Andersen.

Derfor håber nordjyden, at det nye år vil byde på flere muligheder for at vise sig frem over for landstræner Morten Olsen.

”Jeg håber at være med inde omkring A-landsholdet og at få erfaring ved at spille sammen med de bedste spillere. Mit mål er at blive kørt ind til at bliveen fast del af holdet og at vise mig frem - også i kampene og gerne i mere end 23 minutter.”

Log ind