Mere trivsel og mindre mobning

Klub samler frivillige og spillere i og omkring klubben og skaber et tættere fællesskab med plads til alle gennem blandt andet en trivselsambassadør

Langt de fleste børn er glade for at gå til fodbold, men nogle føler aldrig, at de rigtig bliver en del af holdet eller klubben. I sidste ende risikerer de at droppe fodbolden. En målrettet indsats for bedre trivsel sætter fokus på problemet.

Efter en uddannelsesdag for alle trænere har frivillige i CPH Youth FC udpeget en trivselsambassadør, hvis første opgave var afholdelsen af en børnedag som led i Klubfidusen. Her var der stor opbakning fra klubbens forældre, som havde mange input og viste stor lyst til at sætte fokus på fællesskabet og bekæmpe mobning.

I CPH Youth FC, som ligger i det københavnske nordvest kvarter, arbejder de på at få et stærkere sammenhold, hvor børnene oplever en følelse af fællesskab, når de møder op til træning og kamp. Indsatsen skal på lang sigt fremme og udvikle en klubkultur, hvor børn, trænere, bestyrelse og forældre sammen gør en indsats for, at alle børn trives i dagligdagen.

-Vi har længe haft lyst til at sætte trivsel på dagsordenen og med Klubfidusen fik vi en samlet pakke at arbejde ud fra. Det at man kommer til at tale med forældrene om trivsel og fællesskab og får udarbejdet en ”code of conduct”, som alle i klubben kender til, er et stort skridt på vejen. Det handler om alle kender reglerne og viser hensyn til hinanden, fortæller Jacob Poulsen, der er trivselsambassadør i CPH Youth FC.

Klubfidusen er udarbejdet i samarbejde med Mary Fonden Red Barnet og TrygFonden. Til børnedagen i CPH Youth FC var projektleder fra Red Barnet, Lars Stilling Netteberg, til stede for at følge afviklingen og han så en gruppe forældre som havde masser at tale om når det kommer til trivsel:

-Det var en meget positiv oplevelse at besøge CPH Youth FC og møde en masse engagerede forældre og trænere. Der kommer mange ting frem til sådan et møde, for emner som trivsel og mobning er genkendeligt for rigtig mange mennesker, siger Lars Stilling Netteberg.

Du kan læse mere om Klubfidusen og se hvordan din klub kommer i gang med forløbet – klik her.

Log ind