MENU
D
T
M
S

Next stop Algarve!

For det danske kvindelandshold bliver den kommende traditionsrige Algarve Cup en stor opgave, men også en turnering, som holdet ser frem til!


 
Det kaldes det uofficielle VM med deltagelse af de stærkeste fodboldnationer i verden og er i år med en ny turneringsstruktur i den stærkeste opstillingnogensinde.

”Det er stort set kun VM-deltagere, vi møder ved Algarve, så vi får noget at se til! Men det er samtidig også en meget god målestok i forhold til at se,hvor vi står, før den vigtige EM-kvalifikation frem mod EM i 2017 går i gang. Og den matchning skal vi da udnytte,” lyder det fra landstræner Nils Nielsen,der kan se frem til nogle hårde kampe mod gruppemodstanderne Japan, Frankrig og Portugal.

”Vi møder Frankrig, der i øjeblikket slår alt og alle og i min bog er en stærk kandidat til VM-titlen! Japan er forsvarende verdensmestre, og Portugal harlige spillet lige op med lande som Holland, Belgien og Skotland. Dehar udviklet sig meget på kvindesiden i de senere år,” siger Nils Nielsen, der i denne omgang kun må se bort fra enkelte spillere, der af private årsagerikke deltager i turneringen (deriblandt Line Røddik Hansen og Nadia Nadim), i modsætning til sidste år, hvor mange af holdets profiler var skadede. Det hargivet plads til en mulig debutant, Caroline Rask, og Sif Rykjær, der får chancen efter en flot indsats ved den nyligt overståede træningssamling.

Kick off til EM-kvalifikationen

Danmark kom som bekendt ikke med ved VM, og derfor er landstræneren allerede godt i gang med at bygge et nyt hold op frem mod EM-kvalifikationen i 2017. EnEM-trup i stærkeste opstilling, som - set bort fra de enkelte afbud - ifølge landstræneren ligger tæt op ad den trup, der i marts drager til Algarve.

”Fokus bliver på selvfølgelig at gå målrettet efter at lave nogle gode resultater i vores kampe, men også at fortsætte den positive udvikling af holdet vihar sat i gang frem mod den nye EM-kvalifikation – en udvikling, der jo gerne skulle resultere i, at vi bliver dygtigere til at omsætte det fine spil, sompigerne kan præstere. til point i vores kampe,” lyder det fra landstræneren, der også glæder sig over at have fået en langt mere fasttømret trup end vedsidste års Algarve Cup:

”Algarve er rigtig godt for de unge spillere, der jo allerede har meget mere erfaring i forhold til sidste år, hvor vi havde et helt nyt hold. Vi er blevetmere sammenspillet, og derfor tror jeg også på, at vi kan spille nogle gode og fornuftige kampe mod vores modstandere,” slutter landstræneren.

Alle de danske kampe vil blive vist direkte på Eurosport – og du vil kunne følge holdet på turen til Algarve. Det sker på facebook.com/kvindefodbold

Se truppen til Algarve Cup her

Log ind