MENU

Penge til dit hold og en god sag

Mange fodboldhold har set fidusen i at sælge skrabelodder i en god sags tjeneste. Det er en nem måde at få penge i holdkassen og styrke sammenholdet.

Allerede nu har Dansk Handicap Idrætsforbund (DHIF) sendt 30.000 lodder ud til fodboldklubber, der kan se gevinsten i den model. Og selvom samarbejdet mellem DBU og DHIF er nyt, har flere fodboldklubber før solgt DHIF’s lodder med stor succes. Vi har talt med to klubber om deres erfaringer med at sælge skrabelodder:

Fjordager IF - Heine Jørgensen, holdleder:

"For os er det en nem måde at samle ind til et sommerstævnetur for holdet. Vi havde ikke erfaring med skrabelodder, men det var ret nemt. Jeg bestilte en stak fra DHIF til vores U9 og U10 drenge, og så gik de ellers ud og solgte dem parvis eller sammen med deres forældre. Det er vigtigt med forældreopbakning, så de blev inddraget på et forældremøde. Det var også 100 % frivilligt om man ville. Men næsten alle fik 20 lodder hver at sælge, og pengene gik så ned i en fælleskasse, så vi kunne tage til sommerstævne sammen i Kerteminde. Vi regner med at skulle sælge lodder igen her til foråret, og denne gang er planen at tage til stævne i Sønderjylland. Det er et godt formål og nem måde at samle penge ind, som bruges til noget socialt og fodboldmæssigt."

Boldklubben ”Vestkysten” Oksbøl - Egon Jørgensen, fodboldafdelinengs sponsorudvalg:

"Det kan klart anbefales; for man støtter en god sag og tjener nogle penge. Det er en nem måde at tjene penge på og folk er villige til at købe, når man kommer med en god sag og samtidig støtter den lokale idrætsforening. I vores klub gik alle, der havde lyst i klubben, ud og solgte lodder. På den måde lå det ikke hos få personer. Pengene gik til klubbens budget for at styrke økonomien. Og så fandt vi i øvrigt ud af, at mobilepay er en smart opfindelse, hvis 'kunderne' ikke har kontanter!"


DBU og DHIF
DBU har valgt at bakke op omkring DHIF, på baggrund af flere års god samarbejde. Deres skrabelodder er velkendte, og samtidig arbejder DHIF for at forbedre handicapfodboldens kår. 

Lodderne koster 25 kroner stykket. Det er gratis at tilmelde sig og bestille lodder til salg. Vælger I at bestille med returret af usolgte lodder, tjener man otte kroner per solgt lod. Vælger I at bestille uden returret af usolgte lodder, tjenes der ti kroner per solgt lod. En af fordelene ved lotteriet er, at der ikke er noget udlæg ved bestilling af skrabelodderne, og man først afregner i august, når kampagneperioden slutter. Ved bestilling medfølger salgsguide og udførlig brugsvejledning. 

Læs mere og bestil skrabelodder til dit hold eller din klub

Læs mere om DBU og DHIF’s samarbejde 

Log ind