U16 flyvende fra start i Dublin

Flot spil og individuelle præstationer på højt niveau blev udslagsgivende, da U16-landsholdet søndag slog Tjekkiet sikkert med 3-0. Målscorerne var Karl Appelt, Sebastian Buch og Andreas Bruus.

De tre målscorere i den danske 3-0 sejr. Foto: DBU

Søndag stod den på revanche for det danske U16 landshold, da man mødte Tjekkiet i den første kamp ved UEFA’s development turnering i Irland. Tilbage ioktober sidste år tabte de danske talenter to venskabskampe mod netop Tjekkiet. Derfor var der en god mulighed for revanche for de danske drenge - og denfik de så bestemt!

På det lokale og hyggelige stadion Home Farm i midten af Dublin var de danske drenge fra kampens start toneangivende og var i stor boldbesiddelse igennemhele 1. halvleg. Overtaget udmøntede sig også i et fortjent føringsmål i det 18. minut ved Karl Appelt, der efter fornemt forarbejde af Jeppe Okkels sikkert scorede fra tæt hold. Samme Karl Appelt var også ved at øge føringen senere i halvlegen, da han kort før pausen ramte underkanten af overliggerenmed et flot spark ude fra feltet. Men 1-0 føringen holdt frem til pausen.

Efter pausen fortsatte danskerne med at have bolden mest, og i det 46. og 48. minut lukkede holdet reelt kampen. Først gled Jeppe Okkels endnu engangigennem i sin venstre side og fandt Sebastian Buch bagerst i feltet, som sikkert headede bolden i kassen. Og kort efter var det så Andreas Bruus, som blevspillet fri i højre side, og sikkert hamrede han bolden ind fladt forbi den tjekkiske keeper. Dermed var kampen reelt afgjort, og selvom Tjekkiet heroiskforsøgte at reducere, så lykkedes det danskerne at ”holde buret rent”, og dermed sluttede kampen 3-0 til Danmark.

Med sejren kom U16-landsholdet flot i gang med fire nationers turneringen, hvor også Irland og Østrig deltager. Efter kampen var det naturligt en tilfredsU16-landstræner Per Holm, som ser årgangen udvikle sig i den helt rigtige retning.

‘Det var dejligt med revanche mod tjekkerne, som var vores første modstander med årgangen i Danmark tilbage i efteråret. Dengang gav jeg udtryk for, at vispillede bedst - men tabte, og det kan rettelig lyde lidt hult. I dag fik vi dog bevist min påstand. Vi spillede en rigtig god kamp, hvor vi offensivttilspillede os klart flest chancer - og denne gang var vi også mest effektive i afslutningerne. Når det samtidig krydres med en stærk defensiv indsats,hvor vi giver meget lidt væk, så er grundlaget for et godt resultat til stede.”

”Jeg ser fra gang til gang, at drengene lægger på i forhold til fokuspunkterne, bl.a. forsvarsspillet og kommunikationen på holdet, som vi sammen arbejdermed. Det sker uden, at vi går på kompromis med vores stil og ønske om at dominere på bolden, så udviklingen og resultaterne nu går bedre hånd i hånd”.

”Jeg ser i dag mange spillere med super arbejdsindsats og præstationer, men med Jeppe Okkels, Silkeborg IF, som den helt store internationale spiller.Derudover tillykke til de to debutanter, Mathias Eriksen, Vejle BK og Lasse Sørensen, Esbjerg fB, så vi nu har haft 27 spillere til at debutere påårgangen.”

Mandag kl. 14:00 (dansk tid) spiller holdet igen – denne gang mod Østrig.