Danmark fik uafgjort i sidste minut

Det danske kvindelandshold spillede mandag 1-1 i første test mod New Zealand i Tyrkiet - en kamp, hvor Johanna Rasmussen også kunne fejre sin landskamp nummer 125.

Dagens Startopstilling i Tyrkiet: Foto: Gitte Therkelsen/DBU.

Et massivt regnvejr og blæst i tyrkiske Belek gav svære betingelser for begge mandskaber, da Danmark spillede første test mod New Zealand på en træningstur til Tyrkiet. En kamp hvor Johanna Rasmussen kunne fejre imponerende 125 landskampe og dermed er den aktive landsholdsspiller med flest kampe på CV’et og nummer fem på listen over landsholdsspillere med flest kampe, kun overgået af Katrine S. Pedersen (210), Merete Pedersen (136) Peter Schmeichel (129) og Dennis Rommedahl (126).

Men det er tydeligt, at det new zealandske hold ikke har i sinde at give nogen jubilæumsgave til den rutinerede danske spiller. Det ligger nemlig helt klar fra start, at det er et formstærkt new zealandsk hold, Danmark møder og et hold, der allerede er langt i forberedelsen frem mod VM.

Det danske hold er stadig i opstarten efter ferien og kommer synligt fra start under pres fra VM-deltagerne - Stina Lykke i det danske mål har flere store redninger, der holder Danmark inde i kampen.

Danmark er dog tæt at bringe sig foran, da de danske piger formår at tilspille sig en kæmpe dobbelt chance, som desværre først blev blokeret og derefter skudt over mål. Mere præcise var det new zealandske hold, da de kort før pausefløjtet kommer i front på et langskud af Annalie Longo -1-0 til NZ. Danmark har generelt svært ved at svare igen og ved at spille udenom på det høje new zealandske pres

I anden halvleg er Danmark bedre med og kæmper hårdt for udligningen. Sanne Troelsgaard er tæt på scoring, men  skuddet reddes på stregen. Kort efter er det Pernille Harders tur til at teste keeperen i det new zealandske mål. Frustrationerne over det manglende mål giver en advarsel til Sanne Troelsgaard.

Men nok som dommeren var klar til at fløjte kampen af, viser Sanne Troelsgaard at hårdt arbejde til sidste minut betaler sig og sikrer en dansk udligning. Kampen fløjtes af kort efter og ender dermed 1-1 – en kamp, hvor Danmark til tider var på hælene, men fik spillet sig langsomt tilbage i kampen og fik sluttet godt af i årets første kamp.

Kampen gav desuden debut til Stine Larsen og Ida Karstoft. Danmark og New Zealand møder hinanden igen på torsdag kl. 10.00.