DBU ønsker mange kandidater til FIFA-valg

DBU ønsker så mange kandidater som muligt til det kommende valg til FIFA præsident



Mangfoldighed, åbenhed og bred debat med mange holdninger. 

Det er altafgørende for at sikre fortsat udvikling af FIFA, mener DBU’s bestyrelsesformand, Jesper Møller, der ønsker så mange kandidater som muligt, når der til maj er valg til posten som FIFA-præsident. 

På torsdag den 29 januar udløber fristen for at melde sig som kandidat, hvilket formelt kræver opbakning af stillere fra fem forskellige medlemslande. DBU’s formand er indstillet på at bakke op om et kandidat, så vedkommende kan stille op til valget – men uden, at DBU nødvendigvis stemmer på samme kandidat til selve afstemningen til maj: 

”DBU ønsker mere fornyelse og åbenhed i FIFA, og vi har flere gange efterlyst flere kandidater til posten som FIFA-præsident. Derfor vil vi også gerne bidrage til, at så mange kandidater som muligt bliver opstillingsberettigede til valget,” siger Jesper Møller. 

 Indtil videre har tre personer vist interesse i at stille op mod den nuværende FIFA-præsident: 
  • Franskmanden Jerome Champagne, der er tidligere vicegeneralsekretær i FIFA.
  • Prins Ali Bin al-Hussein fra Jordan, der i dag er vicepræsident i FIFA. 
  • David Ginola, tidligere fransk landsholdsspiller.
Jesper Møller forventer, at der godt kan komme flere interesserede personer inden deadline på torsdag. Når feltet af opstillingsberettigede kandidater er på plads, vil DBU-formanden vurdere dem alle, så han kender deres profiler og ønsker, før han skal afgive sin stemme til kongressen. 

”De tre navne er spændende – men der kan sagtens komme flere, der kan være endnu bedre. For DBU er det vigtigst at få en åben debat om FIFA’s udvikling og dernæst at få valgt en præsident, der kan sikre mere åbenhed og fornyelse,” siger Jesper Møller.

Valget til FIFA-præsident finder sted til FIFA-kongressen i Zürich den 28-29 maj i år. Der er 209 medlemslande, der skal stemme – heraf 54 europæiske medlemslande. 

Log ind