MENU

DBU sikrer Figos kandidatur

Jesper Møller valgte i dag at levere en af den fem påkrævede underskrifter, der er en forudsætning for at den tidligere portugisiske landsholdsspiller Luis Figo kan stille op som kandidat til posten som FIFA-præsident.

Kort før torsdagens deadline har DBU’s formand Jesper Møller valgt at støtte Luis Figos kandidatur som kommende FIFA præsident ved at være en af de fem påkrævede opstillere, som er en af forudsætningerne for at blive godkendt som kandidat.

Luis Figo, der nåede at spille 127 kampe for det portugisiske landshold, er det seneste navn over kandidater, der ønsker at udfordre den siddende præsident Sepp Blatters ønske om genvalg til posten.

”Det drejer sig om at få et så bredt felt med så mange forskellige profiler som muligt,” begrunder DBU’s formand sin beslutning og understreger, at en støtte til opstilling af en kandidat ikke er ensbetydende med, at Luis Figo også modtager DBU's stemme ved valget i maj måned:

”Mit ønske har hele tiden været at sikre, at vi får en decideret valgkamp og dermed en åben debat om FIFA’s udvikling og de opgaver, det internationale fodboldforbund står foran i de kommende år. Jeg har haft lejlighed til at snakke med flere af kandidaterne herunder senest med van Praag og Luis Figo, og vi har nu nogle spændende kandidater. Og så vil jeg på demokratisk vis lade debatten afgøre hvilken kandidat, vi ender med at stemme på,” slutter Jesper Møller.

Valget til FIFA-præsident finder sted til FIFA-kongressen i Zürich den 28-29. maj i år. Der er 209 medlemslande, der skal stemme – heraf 53 europæiske medlemslande. 
 
På nuværende tidspunkt har tidligere vicegeneralsekretær i FIFA franskmanden Jerome Champagne, nuværende vicepræsident i FIFA Prins Ali Bin al-Hussein fra Jordan, tidligere fransk landsholdsspiller David Ginola og senest formanden for det hollandske fodboldforbund, KNVB, Michael van Praag meldt deres kandidatur, hvor det først torsdag bliver afklaret, om de alle har de påkrævede fem opstillere. 
 
Læs også: DBU ønsker mange kandidater til FIFA-valg

Log ind

c