En ny start for kvindelandsholdet i Tyrkiet

Det danske kvindelandshold er taget til Tyrkiet, hvor holdet sparker 2015 i gang med to testkampe mod New Zealand.



Det danske kvindelandshold er i disse dage i Tyrkiet for at sparke 2015 i gang med to testkampe mod New Zealand. Foto: Gitte Therkelsen



De danske fodboldkvinder har i den kommende tid skiftet stormvejr og kunstbaner i Danmark ud med ud sol og græsbaner i tyrkiske Belek.

Her spiller Danmark mod New Zealand over to testkampe på mandag den 12. og onsdag den 15. januar.

Og for både landstræner Nils Nielsen og truppen er det kærkommen lejlighed til at sparke 2015 ordenligt i gang efter et 2014 med en misset VM-kvalifikation. Derfor glæder landstræneren sig også over muligheden, for at kunne samles med holdet:

”Det er skønt at se pigerne igen. Vi har lagt skuffelsen over den missede VM kvalifikation bag os, og nu bygger vi op mod EM,” lyder det fra Nils Nielsen, der sammen med resten af holdet påbegynder en ny EM-kvalifikation i september – en kvalifikation, hvor et rekordhøjt antal nationer skal kæmpe om de 15 ledige EM-billetter. I 2017 afholdes EM i Holland og har for første gang 16 lande med i slutrunden.

”Turen her giver os en rigtig god mulighed for at arbejde med justeringer af spillestilen og rette detaljer til, og frem for alt giver den mulighed for at se på nye spillere og nogle rutinerede kræfter på nye positioner. Kampene her er starten for det nye landshold på vejen mod en kvalifikation til EM, og derfor er jeg overbevist om, at pigerne vil give alt, hvad de har, som de i øvrigt gør hvert eneste minut af alle træninger hernede,” siger Nils Nielsen.

Vigtig og god matchning

Danmark rangerer i øjeblikket som nummer 16 på FIFA’s verdensrangliste, mens New Zealand ligger nummer 18. Så på papiret er det to meget lige hold, der i næste uge mødes i Tyrkiet.

”New Zealand er et stærkt hold, VM deltager, som vil matche os på alle parametre. Ydermere er vores spillere kun lige startet igen efter en ferie, hvorfor vi også formmæssigt vil være pressede. New Zealand er både fysisk stærke og teknisk dygtige. De har spillet helt lige op med lande som Norge og Frankrig, så der er ingen tvivl om, at vi får noget at se til,” understreger den danske landstræner, og fortsætter:

”Når det er sagt, så forventer jeg nogle gode og lige kampe, som begge hold vil komme styrkede ud af. Jeg forventer at få nogle svar på de spørgsmål, som man altid skal stille sig selv, inden et nyt kapitel skal skrives efter et gammelt er afsluttet. Det er tydeligt, at der er en kæmpe vilje til at få holdet med til endnu et EM!

Danmark spiller første kamp mod New Zealand på mandag kl. 14.00 og igen onsdag kl. 10.00. Begge kampe kan følges på kvindelandsholdets facebookside, hvor højdepunkterne liveopdateres.

Se truppen her
se programmet her 

Følg pigerne på både Facebook: www.facebook.com/kvindefodbold og Instagram: Kvindelandsholdet

Log ind