Frivilligforeninger får det lettere uden APV

Idrætsforeninger, herunder fodboldklubber, er ikke længere underlagt kravene om arbejdspladsvurdering. Det giver mere spillerum for både klubber og de frivillige.

I går blev det i Folketinget vedtaget at ændre i arbejdsmiljøloven, sådan at almennyttige frivilligforeninger, herunder også fodboldklubber, ikke længere er underlagt kravene om en arbejdspladsvurdering.

Lovændringen har været på ønskelisten hos DBU, DGI og DIF siden statsminister Helle Thorning Schmidt i efteråret 2014 varslede ændringer på området.

Dengang var DBU´s formand ikke i tvivl om, hvad en ændring ville komme til at betyde for klubberne:

”Det vil være til gavn for de frivillige – og dermed også for dansk fodbold”, udtalte Jesper Møller tilbage i oktober 2014. 

Ingen fodbold uden frivillige hænder

For fodboldklubberne over hele Danmark betyder lovændringen nu også, at det bliver lettere for de 50.000 frivillige holdledere, trænere og kasserere at gøre en forskel for andre mennesker i lokalsamfundet. Da Jesper Møller udtalte sig om statsministerens løfter på frivilligområdet, understregede han også, hvor stor værdi frivilligheden har for klubberne: 

”Dansk fodbold ville ikke være det samme uden den store indsats, de frivillige gør i vores klubber”, udtalte Jesper Møller. 

Log ind