2 x Poulsen sikrer dansk sejr over Serbien

Foran mere end 30.000 tilskuere i Telia Parken hentede Danmark tre vigtige point i kampen for at komme til EM i 2016. Yussuf Poulsen bragte Danmark foran 1-0 i 1. halvleg og Jakob Poulsen sikrede 2-0 sejren med sit mål kort før tid.

Dansk føring ved Yussuf Poulsen

Foran et yderst medlevende publikum i Telia Parken tog Danmark hurtigt teten i EM-kvalifikationskampen mod Serbien. Men på trods af et klart overtag i spil og chancer kom Danmark ikke rigtig frem til de helt store chancer – men det gjorde serberne til gengæld heller ikke. En skarp dansk defensiv lukkede effektivt af for alt hvad gæsterne havde at byde på.

Men efter 13 minutter kom Danmark fortjent foran. Nicklas Bendtner spillede fikst bolden videre til Yussuf Poulsen, der tog et par træk og sparkede bolden sikkert i mål. Det danske mål gav yderlige tro på sagerne, og hjemmeholdet fortsatte med at dominere opgøret – dog uden at der blev skabt nogle store chancer.

Omkring den halve time blev Pierre-Emile Højbjerg fældet i feltet, og efter et øjebliks betænkningstid pegede den hollandske dommer Kuipers på straffesparkspletten. Nok ikke det største straffespark i verden, men fløjtet var der. Bendtner og Agger havde en kort snak om hvem der skulle sparke, og det blev Daniel Agger der fik lov til at forsøge sig fra 11-meters pletten. Desværre for Agger havde den serbiske målmand Stojkovic læst Agger ganske godt, for han reddede flot Aggers forsøg.

I den resterende del af halvlegen kom serberne mere og mere ind i kampen, og det var gæsterne der var tættest på at komme til chancer. Men de var kun tæt på, for defensiven fik hver gang afværget serbernes indlæg.

Danmark kunne derfor fortjent gå til pause foran 1-0.

Godt serbisk spil i 2. halvleg, men endnu en Poulsen slog til

Serberne sluttede 1. halvleg godt af, og de fortsatte på samme måde efter pausen. De formåede i store dele af halvlegen at holde et højt pres på de danske spillere, og der var langt mellem de danske forsøg. Det var der egentlig også mellem de serbiske, for selvom de gang på gang kombinerede flot frem af banen, blev de stoppet lige så snart de kom tæt på det danske felt.

De gange hvor Serbien kom til skud, der beviste Kasper Schmeichel at han er en klasse-keeper. Først reddede han på eminent vis et hovedstød fra Mitrovic og kort efter et hårdt skud fra Markovic.

Serberne blev dog ved med at presse på, og Morten Olsen har sikkert ikke været helt tilfreds ude på bænken. Det lugtede længe af en serbisk udligning, men bedst som kampen begyndte at nærme sig sin afslutning tog indskiftede Jakob Poulsen sagen i egen hånd. Han erobrede bolden midt på serbernes banehalvdel, trak ned mod Stojkovic’ mål og på kanten af feltet sparkede han bolden ind til dansk 2-0 føring.

Det blev kampens sidste store chance, og derfor endte kampen med en 2-0 sejr til Danmark.

Danmark-Serbien 2-0 (1-0)

1-0 Yussuf Poulsen (13’), Jakob Poulsen (87')