MENU

25 Fodbold Fitness-eksperter udklækket

Bedstemødre, prostatakræftpatienter og hjemløse var medier, da 25 studerende i sidste uge var til praktisk eksamen i arbejdet med Fodbold Fitness. Faget skal give de studerende kompetencer i fodbold for alternative målgrupper.

Fodbold Fitness_juni15_500
Bedstemødre-holdet var medier til eksamen på Københavns Universitet. Foto: KU/Peter Krustrup


”Fodboldtræning for udvalgte målgrupper” er navnet på faget på Institut for Idræt og Ernæring på Københavns Universitet, der tager udgangspunkt i Fodbold Fitness-træningen for utrænede og i nogle tilfælde udfordrede målgrupper. De 25 studerende fra Københavns Universitet har siden april lært hvordan fodboldtræning, øvelser og spil tilpasses en specifik målgruppe med professor Peter Krustrup som modulansvarlig.

”Det handler om at gøre idrætten tilgængelig for grupper, som man ellers ikke ser deltage i idrætslivet,” fortæller Sidsel Seide, studerende på faget ”Fodboldtræning for udvalgte målgrupper”.

Sidsels praktiske eksamen forløb blandt andet med medier fra Fodbold Fitness´ Bedstemødre-hold fra Frederikssund, som består af kvinder i alderen 60-80 år. Aldersgruppen var ikke én Sidsel Seide havde regnet med at komme i kontakt med i faget med fokus på fodboldtræning.

”Især de ældre kvinder krævede noget andet af mig som underviser. Man får pakket dem lidt ind i vat, men de kan jo meget mere end man tror. De kunne mødes omkring deres fysiske forudsætninger – de kunne godt stå og snakke om, at det knagede lidt over det hele. Der var et fællesskab om, at de havde nogle år på bagen,” fortæller Sidsel Seide om mødet med Bedstemødre-holdet.

Kjestine Kjergaard, der er medstuderende på faget, oplevede også fællesskabsfølelsen, der kendetegner Fodbold Fitness-udøvere. Kjestine Kjergaard fik til sin praktiske del af eksamen lov til at prøve kræfter med FC Prostata-holdet, som består af mænd med prostatakræft.

”Det har været meget livsbekræftende at se hvordan bevægelsesglæden er med til at flytte fokus fra sygdom til fællesskab og positiv samvær med ligestillede,” fortæller Kjestine Kjergaard, der var meget opmærksom på ikke at pakke de garvede fodboldmotionister ind i vat – sygdom eller ej.

”Vi havde fået instrukser om, at vi ikke skulle tage hensyn til deres sygdom, fordi de var udvalgte til at deltage, men vi justerede træningen i forhold til sikkerheden, så vi havde ikke indlagt tacklinger eller andet, hvor der kunne være en sikkerhedsmæssig konsekvens for dem,” fortæller Kjestine Kjergaard. 

Fodbold Fitness er støttet af Nordea-fonden. Du kan læse mere om Fodbold Fitness her: 

Fodbold Fitness i fornemt selskab

Flere spiller fodbold uden kamp


Log ind