35 piger strømmede til fodbold

Fra 0 til 35 spillere på én dag: En rumtur og feminine former satte gang i pigeafdelingen hos Tarp Boldklub, som før forårssæsonen kun havde hold for drenge under 14 år.

Tarp Boldklubs pigeafdeling er blevet skudt afsted med raketfart, efter klubben i foråret 2015 havde besøg af Pigeraketten og derefter inviterede pigerne til en åben træning med en kvindelig træner og piger som holdkammerater. En spændende rejse venter forude.

”Det var ikke en mand med lang hestehale og skæg. Det betød noget, at det var en kvindelig træner, som tog imod pigerne – at det er lyserøde bolde, og træningen kun er for piger,” forklarer Michael Karstensen, formand i Tarp Boldklub og Vest Jysk Pigefodbold (VFP).

Klubben har tidligere forsøgt sig med Pigeraketten, men fulgte for første gang i år op med en åben træning med en kvinde ved styrepinden – og kun for piger.

”Det var helt fantastisk. Vi oplevede, at næsten 30 piger kom til den første træning efter arrangementet,” fortæller Michael Karstensen.

”Pigerne synes, at drengene er for voldsomme,” supplerer Lene Dalgaard, som ene kvinde er ansvarlig for træningen af de 35 nye feminine fodboldfødder to gange om ugen.

Pigerne, som er U6 til U10 træner på tværs af alder og niveau. Klubbens U14-piger fungerer på skift som hjælpetrænere for de små nye fodboldtøser til stor gavn og sjov genkendelse i skolegården om formiddagen.

Små fødder er vejen til vækst
”Du bliver nødt til at få fat i spillerne, fra de er små og bygge på nedefra. Du får ikke et helt hold op at stå, hvis du satser på de ældre årgange,” lyder det fra Michael Karstensen.

Pigerne har kun trænet i foråret, men tilmeldes kampe i efteråret.

”Mange af pigerne vil rigtig gerne ud og spille kamp og synes, det er sjovt at konkurrere,” fortæller pigernes træner.

”Vi bliver nødt til at gøre noget for at fastholde pigerne til fodbold, når gymnastik og håndboldsæsonen begynder igen. Men det er en succes, hvis vi kan trække 35 piger ind hvert forår, selvom vi mister dem igen til efteråret. Så har de prøvet kræfter med fodbolden,” forklarer klubbens formand.

Når pigerne begynder efter sommerferien, bliver de delt op, og en forælder skal overtage træningen for de mindste, mens Lene Dalgaard forsætter som træner for de ældste og hjælpetræner for de små.

”Det har været det fedeste, jeg længe har prøvet, men også det mest udfordrende. Jeg kan ikke undvære det igen,” fortæller det kvindelige forbillede for de små fodboldfødder.

Der er stadig ledige datoer til at afholde Pigeraketten i efteråret 2015. Få Pigeraketten til din klub.

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Rebecca Nielsen, Projektkoordinator DBU, på mail reni@dbu.dk eller telefon +45 4326 2273.


Log ind