Brøndby vandt kvindernes kamp om pokalen

Grundlovsdag stod for alvor i kvindernes tegn i år! 100-året for kvindernes stemmeret blev fejret med en vaskeægte kvindefight, da ærkerivalerne Brøndby IF og Fortuna Hjørring tørnede sammen på Brøndby Stadionbane.

Kvindepokalen_2015_vindere_500
Brøndby IF´s piger vandt kvindernes landspokalfinale i de døende sekunder. Foto: Fodboldbilleder.dk

Størstedelen af de 726 publikummer til årets pokalfinalekamp var blå og gule – om ikke andet i hjertet – og opbakningen til spillerne på banen var bestemt en finale værdig.

Brøndby IF´s kvinder havde den mentale fordel - både som hjemmebanehold og som nykronede danske mestre. I sidste weekend kunne Per Nielsens tropper cementere en fænomenal sæson og – igen – sætte sig på tronen i dansk kvindefodbold.

Modstanderne fra Fortuna Hjørring lignede dog alt andet end et efterfølgerhold - en titel, de ellers har haft den noget jævne glæde af i sidste halvdel af sæsonen i 3F Ligaen, hvor de har ligget efter Brøndby IF.

Nordjyderne kom bedst ud af omklædningsrummet med masser af fart i benene, og fik hjemmepublikummet til at holde vejret et par gange i spænding i de første minutter af kampen. Fortuna Hjørring lagde et højt pres på Brøndbys banehalvdel og en stærk indsats fra især Brøndbys forsvarspiller Simone Boye Sørensen var eneste grund til, at netmaskerne i Brøndbys mål ikke flagrede tidligt i kampen.

Kampens første store chance kom i 25. minut, hvor et højt indlæg fra Fortuna Hjørring i højre side næsten snyder Brøndbys målmand Katrine Abel.

To minutter senere var den igen gal foran Brøndbys mål. Et hårdt, præcist indlæg fra venstrekanten landede for fødderne af en fuldstændig uopdækket Line S. Jensen, der hårdt og præcist banker bolden i målet. 1-0 til Fortuna Hjørring.

Målet gav tilskuerne en fornyet energi og i takt med at, lydniveauet fra lægterne steg, gjorde Brøndbys tempo det samme. Første halvleg sluttede af med to store Brøndby-chancer, før spillerne gik hver til sit.

Anden halvleg startede, som den første sluttede – med et massivt Brøndby-pres mod Trine Jensens mål. Brøndbys fløje havde masser af indlæg, men de manglede både præcision og kvalitet gang på gang. I den anden ende af banen havde Fortuna Hjørrings offensive spillere ikke meget at byde på, og holdet lignede nogen, der havde slået sig til tåls med en 1-0-sejr over ærkerivalerne.

Med blot et par minutter igen så det ud til, at nordjyderne kunne tage tilfredse fra Vestegnen med hævn og en sejr i baggagen. Men Per Nielsens tropper ville det anderledes. Først blev kampens fighter, Simone Boye Sørensen fældet midt i straffesparkfeltet og sikrede selv en reducering fra straffesparkspletten, efter dommerens fløjte havde lydt. 1-1.

I kampens sidste angreb gik det så stærkt på Brøndbys venstrefløj, der på sekunder fik flyttet bolden op af banen. Hjemmeholdets nummer 6, Julie Trustrup, valgte at tage sagen i egen hånd og satte en bold højt ind over Fortuna-keeperens rækkevidde og direkte i målkrogen.

Jublen blandt pigerne i gul og blå blev kun overgået af dén på tribunerne, og da dommer Fride Mia Klarlund få sekunder efter fløjtede årets finale af, råbte resultatet på måltavlen og glædesråbene i kap: Kvindernes Landspokal er tilbage på Vestegnen.

FAKTA OM KVINDERNES LANDSPOKALFINALE 2015:

Slutresultat: 2-1

Resultat ved pausen: 0-1

Dommerkvartet: Frida Mia Klarlund Nielsen, Vivi Grewy Kattenhøj, Katrine Wulff Stensholm og Marianne Svendsen