Dansk drømmestart på EM

Det holdt hårdt, men Danmark fik efterhånden styr på nerverne og med debutanten Pione Sistos mål til 2-1 fik Danmark en sand drømmestart på EM

Jannik Vestergaard efter scoringen til 1-1. Foto: Fodboldbilleder.dk

Det startede skidt med sluttede godt for det danske U21-landshold, da et sent mål af den indskiftede debutant Pione Sisto sikrede en dansk 2-1-sejr i Eden Arena i Prag.

Man fristes til at sige at kampen mellem værtsnationen Tjekkiet og Danmark var en klassisk åbningskamp, hvor nerverne desværre for danskerne synes at have fået overtaget i forhold til de gode takter fra testkampe og træningsbanen – og tjekkerne modsat havde verbal opbakning af tæt på 15.000 tjekkiske tilskuere på lægterne.

Det danske hold var alvorligt på hælene i første halvleg, hvor målmand Jakob Busk måtte hive flere redninger op af hatten. 10 minutter før pausefløjtet gik den dog ikke længere.
Højrebacken Pavel Kaderabek afsluttede fladt til 1-0. Det kunne endda være gået værre for Danmark inden pausen, men Jakob Busk lavede først en dobbeltredning, og i sidste minut af halvlegen reddede han et forsøg fra Jan Kliment.

Danmark kom ud til anden halvleg langt mere fokuseret og i takt med at der blev 'sejlet op ad åen' hos de næsten 1000 danske tilskuere på Stadion Eden i Prag blev også danskerne spil mere taktfast og disciplineret i afleveringer og berøringer.

Efter 55 minutter faldt udligningen så - Jonas Knudsen med en aflevering til Jannik Vestergaard, der smart headede bolden i jorden, så den sprang op og gik i mål.

Kort efter blev Viktor Fischer skiftet ud med Pione Sisto, der onsdag aften dermed spillede sin første officielle kamp i landsholdsregi. En god beslutning for syv minutter før tid sørgede Pione Sisto nemlig for en dansk drømmestart på EM, da han frækt udnyttede Andreas ’AC’ Christensens gode forarbejde og sendte 2-1-scoringen i mål fra tæt hold.

2-1 og Danmark får en fantastisk start på EM. Danmarks anfører Jannik Vestergaard blev efterfølgende af UEFA kåret til 'Man of the Match'.

Om tre dage venter Tyskland, der senere onsdag aften spillede mod Danmarks tredje modstander i gruppespillet Serbien.